Grain-Free Protein Buns - Frukostfrallor à la Maja!
Update, 2 timmar senare:
Medan jag värmde upp på cykeln så kollade jag instagram och hittade ett recept som jag heeelt glömt bort att jag ville testa. Ett receptet på bröd(!) som jag såg för länge sedan hos @majabergstrom74.
Ett proteinrikt bröd med frön och utan mjöl, utan sötning - och det var frallor!
...och så var det bestämt vilket bröd lilla Maria skulle baka denna gång ^^ <3
Dessa blev både väldigt goda och väldigt mättande - och du håller dig mätt länge!
Avokado, kvarg, keso, lax, ägg, färglada grönsaker och Philadelhipa 3% är supergott att ha på.
Egenpressad morotsjuice till blir pricken över i:et ;) (Gärna med ingefära! Mums <3)
Helt fria från mjöl och spannmål/ gryn, gluten, socker, laktos och mejeriprodukter.
Spiskummin efter smak (hade i ca 1 tsk kanske?)
Skölj kikärtorna och bönorna under kallvatten, låt rinna av och mixa samman i en matberedare.
Tillsätt de resterande ingredienserna, rör om och mixa sedan allt tills du får en jämn, slät gegga.
Låt geggan vila i ca 5 min innan du fortsätter.
Ta fram en bakplåt som du klär med bakplåtspapper och en sked. Skopa med den upp 6 jämnstora "klumpar" på bakplåtspappret. Forma dessa fint, så som du vill ha dem.
(Om du vill kan du nu toppa med något)
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Servera dem nybakade och varma, låt dem svalnade en aning först eller ät senare, med goda tillbehör och njuuuut! :)
P.S: Frallorna som blir över förvaras i bäst frysen, om du inte ska äta dem snart.
majaskitchen.se
A Small Gift With Great Meaning
Hade väntat mig något i stil med 2 kg socker och en lapp med typ "för att du är så söt!" eller liknande, som ett skämt tillbaka. Fast jag var inte ens i närheten med den gissningen... Vet ni vad jag fick?! (Nej det gör ni ju såklart inte, men ändå ;) Haha)
2 påsar ONE WHEY SAMPLES
Wiiiiiiiiiieeeee!! Blev så glad att jag hoppade av glädje :) Han fick så många kramar att jagvetintevad för jag var så glad. 3 påsar mint chocolate + 2 påsar milk chocolate + 1 påse french vanilla av One Whey Isolate, samt 2 påsar vanilla wildberry av One Whey. Wiiiiieee <3 <3 <3
First Of The Year
Raw Avocado Spinach Pesto - with Walnuts!
Om man vill ha pesto, men absolut inte gillar ost och har en mage väldigt känslig mot fett...
VAD GÖR MAN DÅ ..?
Man experimenterar fram en ostfri och mindre oljig pesto of course! :)
Det är precis vad jag gjort, och den blev suuuuuper goooood! *big thumbs up*
Även mina ostälskande föräldrar älskade den när de fick smaka. Jag gjorde tre satser och allt försvann något hiskeligt fort ...och då fick jag bara max 1/6 av allt det... Hahaha!!
Ja den blev verkligen god alltså ;)
Peston blir krämigare än "vanlig" pesto och inte alls lika oljig. Passar utmärkt som substitut för "vanlig" pesto, till wraps, som sås, pålägg, istället för smör eller vad ni nu vill ha den till/ i/ som/ istället för...
Du kan variera peston genom att ha i svartpeppar, cayenne, färsk hackad röd chili, lite färskpressad citron eller lime, testa andra nötter, frön eller mandlar... Om du inte är så inne på att den måste vara helt raw så kan du testa att rosta alla eller en del utav nötterna, eller mandlarna/ fröna om du har i det.
Bara fantasin sätter gränser!
I have a wild imagination - now how about you? <3
AVOCADO SPINACH PESTO - with WALNUTS!
Helt raw/ rå pesto som också är helt vegansk, paleo, LCHQ / LCHF, gluten- och laktosfri.
...OCH ja den är såklart väldigt NYTTIG och väääldigt GOD med!! Hahaha ^^
Ingredienser:
40g valnötter, orostade & osaltade
100g avokado (1 liten)
1 dl vatten, ganska varmt men inte hett
½ vitlöksklyfta (ca 2g)
ca 1 msk fin oliv-, valnöts- eller avokadoolja (10g)
50g baby spenat
Salt, alt vit misopasta (som är naturligt salt!)
Gör såhär:
Lägg alla ingredienser, utom valnötterna, i en mixer eller matprocessor och mixa till slät konsistens. Addera vattnet lite gran i taget medan du mixar. Till sist häller du i valnötterna och mixar till lagom konsistens (beroende på om du vill ha den helt slät eller som jag med lots of chunky bites).
Smaka av med salt/ vit misopasta och låt sedan stå att dra en stund.
Övrigt:
Kan serveras kall, ljummen eller varm beroende på.
Kanske som topping till grillad kycklingfilé, halstrade pilgrimsmusslor eller torsk tillsammans med
raw zucchinipasta, röda småtomater, rödlök, och machésallad?
Mmmm.. Tror jag vet vad det blir för middag här ikväll ...hihihi ^^ <3
Näringsinnehåll för hela (med kallpressad olivolja och utan miso) ca:
570 kcal
10g - protein
8g - kolhydrater
54g - fett
Näringsinnehåll per 100g (med kallpressad olivolja och utan miso) ca:
190 kcal
3.3g - protein
2.7g - kolhydrater
18g - fett
Help Me Please!
Ni kommer snart få veta vad det är, men först är det några saker som behöver fixas.
Det har med mat, hälsa, utveckling och wellness att göra kan man säga :)
Om ni hjälper mig med detta hjälper ni inte bara mig, utan framförallt en av mina bästa vänner. Ni hjälper fler än så! Hennes mamma och pappa och bröder, hela deras familjerelation, hennes närmaste släkt, vänner, henne som sagt och mig då - alla oss hjälper ni!
...samt några till, men säger jag vilka så fattar ni vad detta är om och då blir det ingen spänning ;)
HJÄLP OSS <3
Det som jag (vi) behöver hjälp med är förslag på goda, gärna hälsosamma frukostar och mellanmål.
Hela recept, livsmedel i olika kombinationer (ex naturell fil + hallon + skivad banan + branflakes), länkar till recept eller vad som... All hjälp är varmt godtagen och jag är tacksam för allt <3
www.google.com
SWEDENTAL
Naughty Boy, you make me move my feet. Can't stop when I hear your beat
Recipe for the Risotto de la Nuit & lite snack om kolisar. Det är inget gift!
I detta receptet är det alltså ingen parmesan alls, men det är en liten klick eko gorgonzola i och risotton är ändå väldigt krämig - precis som risotto ska vara!
(Varför ingen parmesan? Har sagt det många gånger förut och kan säga det igen för er som inte vet
- jag hatar ost! Ost, grädde och smör är bland det absolut vidrigaste jag vet... Gorgonzolan var det så lite av häri och gav ingen superstark ostsmak, så det blev ändå väldigt bra :) *tummen upp*)
Usräkta mig min pessimism, men jag tycker inte om LCHF. Tror inte på att leva så strikt och rabiat.
Och en sak till - hur kul liv är det?!
Venere (svart fullkornsris) som används i detta receptet är rikt på bl.a. vitamin B6, fosfor,
tiamin (vitamin B1), magnesium, zink och kostfibrer. Svart ris innehåller alltså mycket vitaminer och mineraler, antioxidanter (mer antocyaniner än i blåbär!) och flera viktiga aminosyror.
Så svart ris kan du äta och må bra utav. Det har en fyllig, svagt nötaktig smak och behåller sin svarta färg efter tillagning. Och just det, kolhydraterna i riset är inte heller något att vara rädd för! :) <3
Om du tränar tycker jag verkligen du ska äta kolhydrater. Du kommer märka skillnader både under träningen, hur snabbt du återhämtar dig efter, hur snabba resultat du får på muskeltillväxten m.m. om du äter lite kolisar innen och efter du tränat. De fungerar lite som "extra transporthjälp" till proteinet, kan man säga. Till skillnad från fett som gör att du långsammare tar upp näringen ur maten så tar kroppen istället snabbt upp näringen i kolhydrater (dock olika snabbt beroende på vad för kolhydrater. Snabbare i ex socker och banan än osötat, grovt fullkornsrågbröd). Så protein + kolhydrater är super precis innan och efter din träning! Ger snabbt din kropp näring och energi igen + snabbare resultat :)
Fettet kan du äta vid andra måltider. För du behöver även det. Inte heller något att vara rädd för <3
1 schalottenlök
1/2 vitlöksklyfta
1 msk olivolja, extra virgine
30g ekologisk gorgonzola
2 dl svart ris
30g ekologisk gorgonzola
2 dl vatten
1/2 tsk salt
4 små champinjoner, färska (till garnering)
Skala och finhacka schalottenlöken. Häll i olivoljan i en teflonpanna med höga kanter och hetta upp. När oljan är redo häller du i schalottenlöken och pressar i vitlöken. Fräs alltsammans i ca 1 minut.
Tillsätt riset och fräs under omrörning i ytterligare ca 1 minut.
Blanda vinet med vattnet och häll sedan detta över riset. Låt sjuda under lock på låg värme i ca 20 min, tillsvätskan kokat in.
Dela gorgonzolan in mindre bitar och rör ned i riset så det blir som en krämig risotto.
Servera genast, tillsammans med valfria tillbehör.
En härlig sallad var vår förrätt ...för ni trodde väl inte att jag hoppade
över mina grönisar?!? Hahaha ;) Said the veggie crazy girl <3
(Veggies är ju bland det bästa som finns!)
235 kcal
4 g protein
29 g kolhydrater
7g fett
2g vitlök
13g olivolja (Zeta Ekologisk Extra Virgine)
180g vitt vin, torrt
30g ekologisk gorgonzola (Zeta Ekologisk Gorgonzola)
20g färsk champinjon
HAPPY HALLOWEEN
Hoppas ni hade en rysligt bra halloween. Riktigt skrämmande bra. Hade en dökul kväll med läskigt god mat, och riktigt bitande stämning... (Höhöhöhö XD )
Alla klädde ut sig. T var utklädd till en svart katt, de andra tjejerna till ängel, sjuksköterska och Harley Quinn. Killarna kom som Batman, råtta med luden svans och fe med fjärilsvingar och tiara. Vackert... :P
Jag kom som rödluvan. Älskar blodrött! Blir ju även mer intensivt rött då min hy just nu är väldigt vit ;)
Alla fick sedan skriva ner ett namn och beskrivning till sin rätt och av det gjorde vi en meny;
En helt eko kall sallad med melonbitar formade som små hjärtan.
(melon, maché, isbergssallad, gurka & rödlök)
Risotto på eko svart fullkorns ris med en hint av gorgonzola. Serveras i en liten kopp, toppad med färsk champion. Till detta pocherad vit fisk & råa "zucchiniblommor".
Efterrätt: Bajskorvar i mens
Våra awesome:a prottebollar som smakar som riktigt mörk choklad, kokos och lite vanilj = bajskorvar. Halvtinade hallon som vi geggat = mens.
The awesome prottebollar på hallongegget = bajskorvar i mens!