Cookies?! Hmm.. This smells Fishy...
Efter flera förfrågningar på hur vi gjorde fiskbiffarna som jag postade på instagram så kommer här nu receptet. De blev jättegoda! Så hoppas ni testar dem :)
Första gången vi gjorde dem hade vi i helt fel proportioner märkte vi, fiskbiffarna blev sega, slemmiga, riktigt geggiga i mitten och väldigt stabbiga... Not so fun!
Men nu, ett flertal försök och många experiment senare, så har vi fått fram ett superbra recept! :D
Men nu, ett flertal försök och många experiment senare, så har vi fått fram ett superbra recept! :D
Om man vill kan man vända dem lätt och försiktigt i något "grovt och mjöligt" precis innan man steker. Då får de en tunn, krispig yta och håller ihop lättare. Det är helt valfritt om man vill eller inte! :)
För lite variation han ni testa att ha i hackade grönsaker, lök eller riven ingefära om ni vill.
Båda dessa varianter finns tillagda som "valfritt" i receptet. De är inga måsten alls, men kan vara kul att variera för annan smak och konsistens lite då och då ^^ Oavsett så är de suuupergoda!
För lite variation han ni testa att ha i hackade grönsaker, lök eller riven ingefära om ni vill.
Båda dessa varianter finns tillagda som "valfritt" i receptet. De är inga måsten alls, men kan vara kul att variera för annan smak och konsistens lite då och då ^^ Oavsett så är de suuupergoda!
Some Really Healthy Cookies:
THE FISH COOKIES!
THE FISH COOKIES!
Fiskbiffar, fiskplättar eller fiskkakor - vad säger ni?
Fiskkakor låter jättekonstigt i mina öron. Fiskbiffar låter mastigt... Fiskplättar låter kul! Tänker då "tjocka pannkakor på fisk, typ fiskpannkakor, fast tjockare,
som "American pancakes"... American fisk-pankaces!" Haha :)
På engelska heter biffar "patties", och fiskkakor kallas "fish cakes".
Sååå vad sägs om att blanda allt och lite flummigt kalla dessa Fish Cookies?
Jaaaa! XD <3 "Imma be makin' some really fishy cookies"
Fiskkakor låter jättekonstigt i mina öron. Fiskbiffar låter mastigt... Fiskplättar låter kul! Tänker då "tjocka pannkakor på fisk, typ fiskpannkakor, fast tjockare,
som "American pancakes"... American fisk-pankaces!" Haha :)
På engelska heter biffar "patties", och fiskkakor kallas "fish cakes".
Sååå vad sägs om att blanda allt och lite flummigt kalla dessa Fish Cookies?
Jaaaa! XD <3 "Imma be makin' some really fishy cookies"
Ca 4 - 5 port.
Ingredienser:
400g torsk
300g lax
2-3 äggvitor (kan ev. bytas mot 1-2 hela ägg)
1/2 msk potatismjöl
Färskpressad citronjuice, efter smak
1/2 msk potatismjöl
Färskpressad citronjuice, efter smak
1 - 2 msk hackad färsk dill
Salt
Svartpeppar, grovmalen
Valfritt 1: hackad citrongräs, salladslök, purjolök, spenat eller färsk chili, eller riven ingefära.
Valfritt 2: någon msk skorpmjöl, glutenfritt ströbröd, vetegroddar, kokosflingor, mandelmjöl, sesamfrön, hackade nötter, frön... (Alltså något "mjölliknande" men grövre, fast inte mjöl)
Svartpeppar, grovmalen
Valfritt 1: hackad citrongräs, salladslök, purjolök, spenat eller färsk chili, eller riven ingefära.
Valfritt 2: någon msk skorpmjöl, glutenfritt ströbröd, vetegroddar, kokosflingor, mandelmjöl, sesamfrön, hackade nötter, frön... (Alltså något "mjölliknande" men grövre, fast inte mjöl)
Gör såhär:
Skölj och torka fisken. Skär i grova bitar och lägg i en mixer tillsammans med resterande ingredienser. Kör tills du får en lagom konsisten, välblandat och fint men ändå mycket bitar av fisken.
Forma till små biffar och stek i teflonpanna på medelvärme på båda sidor, tills du får en fin gyllene yta.
Du kan steka i olja, rent smör, stekspray (typ PAM), blanda fifty-fifty av smör och olja - det du föredrar.
Om du väljer att ha den valfria "ytan" (2:an) och då tar kokosflingor så är kokosolja det bästa valet!
Du kan steka i olja, rent smör, stekspray (typ PAM), blanda fifty-fifty av smör och olja - det du föredrar.
Om du väljer att ha den valfria "ytan" (2:an) och då tar kokosflingor så är kokosolja det bästa valet!
Servera med valfria tillbehör. Som exempelvis det vi hade till senast; rädisor, ärtskott, lättkokta gröna ärtor och keso med färskpressad citron och svartpeppar. Mums! <3
Valfritt 1: Helt enkelt bara att blanda ned det med fisksmeten innan du formar biffarna.
Valfritt 2: Om du vill kan du precis innan du ska steka biffarna vända dem lite lätt och försiktigt i skorpmjöl, sesamfröm, vetegroddar eller liknande (se exempel ovan) så blir det lättare att hålla ihop biffarna och du får en tunn, knaprig fin yta. Tänk på att vända dem lätt och försiktigt - inte trycka ned dem! De ska alltså inte paneras, bara få en tunn-tunn-tunn liten yta :)
Kommentarer
Trackback