Cookies?! Hmm.. This smells Fishy...

 
 
Efter flera förfrågningar på hur vi gjorde fiskbiffarna som jag postade på instagram så kommer här nu receptet. De blev jättegoda! Så hoppas ni testar dem :)
Första gången vi gjorde dem hade vi i helt fel proportioner märkte vi, fiskbiffarna blev sega, slemmiga, riktigt geggiga i mitten och väldigt stabbiga... Not so fun!
Men nu, ett flertal försök och många experiment senare, så har vi fått fram ett superbra recept! :D
 
Om man vill kan man vända dem lätt och försiktigt i något "grovt och mjöligt" precis innan man steker. Då får de en tunn, krispig yta och håller ihop lättare. Det är helt valfritt om man vill eller inte! :)
För lite variation han ni testa att ha i hackade grönsaker, lök eller riven ingefära om ni vill.
Båda dessa varianter finns tillagda som "valfritt" i receptet. De är inga måsten alls, men kan vara kul att variera för annan smak och konsistens lite då och då ^^  Oavsett så är de suuupergoda!
 
 
 
 
 
 Some Really Healthy Cookies:
 THE FISH COOKIES! 
 
Fiskbiffar, fiskplättar eller fiskkakor - vad säger ni?
Fiskkakor låter jättekonstigt i mina öron. Fiskbiffar låter mastigt... Fiskplättar låter kul! Tänker då "tjocka pannkakor på fisk, typ fiskpannkakor, fast tjockare,
som "American pancakes"... American fisk-pankaces!" Haha :)

På engelska heter biffar "patties", och fiskkakor kallas "fish cakes".
Sååå vad sägs om att blanda allt och lite flummigt kalla dessa
Fish Cookies?
Jaaaa! XD <3  "Imma be makin' some really
fishy cookies"
 
 
Ca 4 - 5 port.
 
Ingredienser:
400g torsk
300g lax
2-3 äggvitor  (kan ev. bytas mot 1-2 hela ägg)
1/2 msk potatismjöl
Färskpressad citronjuice, efter smak
1 - 2 msk hackad färsk dill
Salt
Svartpeppar, grovmalen
 Valfritt 1:  hackad citrongräs, salladslök, purjolök, spenat eller färsk chili, eller riven ingefära.
 Valfritt 2:  någon msk skorpmjöl, glutenfritt ströbröd, vetegroddar, kokosflingor, mandelmjöl, sesamfrön, hackade nötter, frön...  (Alltså något "mjölliknande" men grövre, fast inte mjöl)
 
Gör såhär:
Skölj och torka fisken. Skär i grova bitar och lägg i en mixer tillsammans med resterande ingredienser. Kör tills du får en lagom konsisten, välblandat och fint men ändå mycket bitar av fisken.
Forma till små biffar och stek i teflonpanna på medelvärme på båda sidor, tills du får en fin gyllene yta.
Du kan steka i olja, rent smör, stekspray (typ PAM), blanda fifty-fifty av smör och olja - det du föredrar.
Om du väljer att ha den valfria "ytan" (2:an) och då tar kokosflingor så är kokosolja det bästa valet!
Servera med valfria tillbehör. Som exempelvis det vi hade till senast; rädisor, ärtskott, lättkokta gröna ärtor och keso med färskpressad citron och svartpeppar. Mums! <3

 Valfritt 1:  Helt enkelt bara att blanda ned det med fisksmeten innan du formar biffarna.
 Valfritt 2:  Om du vill kan du precis innan du ska steka biffarna vända dem lite lätt och försiktigt i skorpmjöl, sesamfröm, vetegroddar eller liknande (se exempel ovan) så blir det lättare att hålla ihop biffarna och du får en tunn, knaprig fin yta. Tänk på att vända dem lätt och försiktigt - inte trycka ned dem! De ska alltså inte paneras, bara få en tunn-tunn-tunn liten yta :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

strawberrydreams.blogg.se

"Lev livet fullt ut! Lev nu, vänta inte på framtiden och älta inte dåtiden. För nu är det som var din framtid och det är en kommande dåtid. Lev livet som du gör bland dina jordgubbsdrömmar" En blogg av en tjej på snart 17 vintrar med livserfarenhet och "klokhet" som en 45+are. Här får ni läsa om främst recept supergod (nyttig) mat, hälsa, träning och annat kul som händer i mitt liv. Streetdance och skådespeleri är också två stora passioner!

RSS 2.0