Försvinnande god - Lovley Yummy ...eller Kärleksmums ;)
Här kommer ett litet recept igen! En ny variant på Kärleksmums/ Snoddas/ Chokladrutor/ Mockarutor (...eller vad du nu vill kalla dem). Inget socker, mjöl eller mejeriprodukt :)
Alltså är det helt fritt från raffinerade produkter + är helt lakots- och glutenfritt!
Testade att göra dessa häromdagen och hela familjen fick smaka. De tyckte det var supergott, eller "Mamma dän dä kakan... Nam-nam!! Meja meja meja!!" som lilleplutten som var här då sa ^^
Så söt är han! (Sötare än alla kakor tillsammans)
Så söt är han! (Sötare än alla kakor tillsammans)
Kakan gick otroligt snabbt (och lätt!) att slänga ihop. Tog kanske en 10 min allt som allt..? Det som tog längst tid var nog att plocka fram och ställa undan allt ...och att städa XD
Vissa tyckte den var lite för söt, andra ville ha den sötare, och samma sak var det med kakaon. Därför skrev jag inga exakta mått på de i receptet. Du vet nog bäst själv om du är en sweetnes lover eller om du föredrar den fina mörka chokladen framför Marabous ;)
Vissa tyckte den var lite för söt, andra ville ha den sötare, och samma sak var det med kakaon. Därför skrev jag inga exakta mått på de i receptet. Du vet nog bäst själv om du är en sweetnes lover eller om du föredrar den fina mörka chokladen framför Marabous ;)
_KÄRLEKSMUMS 0.2_
Ingredienser:
1/2 - 1 msk kakao
1/2 - 1 msk honung (eller motsvarande mängd annan sötning)
2 msk proteinpulver choklad
ca 2/3 tsk bakpulver
3 msk havregryn (kan bytas mot annat liknande)
1 äggvita
1/2 - 1 msk honung (eller motsvarande mängd annan sötning)
2 msk proteinpulver choklad
ca 2/3 tsk bakpulver
3 msk havregryn (kan bytas mot annat liknande)
1 äggvita
Frosting:
Mörk choklad
Starkt kaffe
Kokosflingor
Mörk choklad
Starkt kaffe
Kokosflingor
Gör såhär:
Häll havregrynen i en bunke och smula sönder med händerna så det blir till ett mjöl. Därefter kan du blanda detta med kakao, proteinpulvret och bakpulvret. Till sist rör du samman allt med äggvitan och honungen. Blanda om riktigt ordentligt så det inte blir klumpar.
Häll havregrynen i en bunke och smula sönder med händerna så det blir till ett mjöl. Därefter kan du blanda detta med kakao, proteinpulvret och bakpulvret. Till sist rör du samman allt med äggvitan och honungen. Blanda om riktigt ordentligt så det inte blir klumpar.
Häll över smeten i en fyrkantig bakform och ställ in den i mikron på full effekt i ca 1 min, eller tills den har fått en bra konsistens. Sedan är det bara att låta det svalna och skära ut 4 jämnstora rutor.
För att göra frostingen hackar du mörk choklad av valfri sort (minst 70% kakao) och smälter den långsamt och försiktigt. Blanda ned riktigt starkt kaffe tills det blir en rinnig, lite seg konsistens på chokladen. Låt svalna lite innan du lägger över det på chokladrutorna och sprinkla sedan över kokosen.
ENJOY <3
P.S: De jag bakade hemma tog slut innan jag ens hann ta bilder på dem, så den där (*pekar uppåt*) är från Google. Tror den var från Coops hemsida (...eller?)
Kommentarer
Trackback