Almondy Coconut Spread

 

 SERIE:  Healthier Fat_

 PART 1  - INSTEAD OF BUTTER 

 

 SERIE: Nyttigare Fett 

 DEL 1 -  ISTÄLLET FÖR SMÖR 

 
 
Ännu ett tips på nyttigare smör/ gegga som pålägg/ nyttigare fett i bakning - ellervadninuvillhadettill! :) <3  Iaf en nyttigare substitut till smör. Enligt mig också minst 1000 ggr godare med!  ...men då avskyr jag ju liksom smör.. Hehehe ;)
 
"Smör" på olika nötter och frön är ju rätt vanligt att göra/ köpa/ äta nu. Jordnötssmör är väl det populäraste, sedan mandelsmör och därefter cashewsmör skulle jag tro.

OBS!!  Nej, Nutella räknas inte som ett nötsmör... Det är faktiskt bara 13% - tretton små procent! - i den som är hasselnötter.  Vad är det då mest utav?  SOCKER såklart!  Nästan 57% är socker!  1 msk av den har ca 81 kcal och 9g socker.  Nej det är inget "nötsmör" eller "nut spread"  - utan det är ett väldigt sött "chokladsmör" eller "chocolate spread"...  (Du kan se det som liknande det "vanliga" godiset som du köper i butik)
 

Men om man nu gillar fler än en sorts nöt eller frö - varför då bara göra "smör" utav en av dem?!

För kokos är ju gott... och mandlar är goda... och båda är supernyttiga... Sååå ett "smör"/ spread på både kokos och mandlar borde väl bli dubbelt så gott och nyttigt?! :D
Det visade sig att jag hade rätt väldigt rätt  - det bleeeev jättegott!!  Men om det blev godare än bara kokos eller mandel för sig vet jag inte (för kokos och mandlar är ju så himla gott i sig som det är liksom.. mmm..kokos.. Hade jag inte en kokosnöt i kylen?? Inte länge till..! <3)
 
 
 
_ALMONDY COCONUT SPREAD_
 
 

 

Ca 21 portioner à 5g
(ca 105g)

 

Ingredienser:
2 msk kokossmör (40g (se Snow Flake Spread för recept))
2 tsk mandelsmör (18g av hemgjort mandelsmör på enbart mandlar)
1 banan (50g)
en nypa salt

 

Smaksättningar och tillägg:
Vaniljpulver
En nypa kanel
Kokossocker
Honung
Lönnsirap
Agave
Bär
Nötter

 

Vätska:
Vatten
Mjölk
Nöt-/ frömjölk  (ex kokos- eller mandelmjölk)

 

Gör såhär:
Blanda samman alt. mixa allting och lägg i en burk. Ställ in i frysen i minst 10 min – eller längre för hårdare, krämig konsistens. Det ska bli fast, men ändå bredbart.
Förvara i kylskåp och använd inom 5 dagar. Hårdnar i kylskåpet men blir lite lösare igen när det kommer upp i rumstemperatur. Du kan annars snabbt värma det lite i micron - men ta det försiktigt!

 

 

Näringsinnehåll för hela (utan smaksättning/ tillägg eller mjölk) ca:
415 kcal
7g protein
14g kolhydrater
34g fett

 

Näringsinnehåll per portion (utan smaksättning/ tillägg eller mjölk) ca:
20 kcal
0g protein
1g kolhydrater
2g fett

 

 

Bilden är från google.com, alltså lånad.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

strawberrydreams.blogg.se

"Lev livet fullt ut! Lev nu, vänta inte på framtiden och älta inte dåtiden. För nu är det som var din framtid och det är en kommande dåtid. Lev livet som du gör bland dina jordgubbsdrömmar" En blogg av en tjej på snart 17 vintrar med livserfarenhet och "klokhet" som en 45+are. Här får ni läsa om främst recept supergod (nyttig) mat, hälsa, träning och annat kul som händer i mitt liv. Streetdance och skådespeleri är också två stora passioner!

RSS 2.0