Raspberry Cup Cake Bread
Om du har i andra ingredienser eller byter ut vissa så kan du behöva ändra på måtten lite. Som om du har i mer söta bär/ frukter, eller som blir söta vid värme (som äpple) kan du minska på mängden banan. Fast om du har syrligare bär/ frukter (som lingon) så kan du ta en mer mogen banan
...eller bara ta mer banan kanske?
(favorit!) och en kopp svart kaffe. Très miam!
Blev helt perfekt innan träningen :)
Ca 4 – 8 bröd/ muffins (beroende på storlek, jag gjorde 5)
Ingredienser:
1 dl kvarg (100g)
1 dl Frebaco ekologisk müsli (35g)
1 dl grahamsmjöl (60g)
1 mosad ekologisk banan (50g)
1 tsk bakpulver (4g)
1 ½ dl frysta ekologiska hallon (100g)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman gryn, mjöl och bakpulver i en bunke.
Skala, dela och mosa bananen. Rör samman moset med det andra i bunken tillsammans med kvargen. Ha till sist i hallonen och blanda nu försiktigt så du inte mosar hallonen.
Placera i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 15 – 20 min.
Tips på variationer:
- Byt ut müslin mot: fiberhavregryn, rågflingor, dinkelflingor, krossat bovete…
- Byt grahamsmjöl mot: kokos-, mandel-, soja-, bovetes-, hasselnöts-, eller havremjöl…
- Byt ut hallon mot: rabarber, jordgubbar, blåbär, vinbär, lingon, hjortron, äpple…
- Testa smaksättningar som: vaniljpulver, kanel, kardemumma, ingefära, chilikärnor…
- Ha i nötter, frön, nöt- eller frösmör, kokos, kakao, kakaonibs, psylliumfröskal…
Näringsinnehåll för hela (med lättkvarg 0,1% och Frebaco Ekologisk müsli) ca:
446 kcal
21g protein - 19% P
79g kolhydrater - 73% K
4g fett - 8% F
För att få fram hur mycket det blir per styck är det bara att dela med antalet muffinsbröd ni gör. Säg att ni gör 5 stycken och använder er av samma ingredienser och mängder som jag, då delar ni bara med 5 (vilket blir då ca 90 kcal, 4g protein, 16g kolisar och 1g fett).
Med lättkvargen till höjdes proteinet jag fick i mig rejät, medan delen kolhydraterna och fettet knappt ändrades alls. Peerrrfect!
Bild lånad från:
alexandrasmode.com