Fluff Competition

Vet ni vad jag ska göra i morgon??  Något jättekul!
Eller snarare något jätte-jätte-jätte-jätte-jättekuuul!!!
Jag ska vara med i en tävling :)  Inte vilken tävling som helst - en flufftävling!!
 
Yes, ni läste helt rätt. Det är en  
.:FLUFFTÄVLING:.
 
This pic is borowed! From my dear close friend Mr. Google...  Hihihi ;) 


 
Ett gym här ska hålla en lite annorlunda fitnessrelaterad tävling. Man ska göra det bästa proteinfluffet. Sedan kommer en jury + publiken få bedöma vilket fluff som är bäst.
De kommer bedöma bidragen utifrån fluffets utseende och namn, konsistens, "fluffighet", ingredienser, näring (makronutrienterna + kcal), smak och lukt, kostnad, svårighetsgrad och något mer(?)..
Dock är de allra allra allra viktigaste sakerna näring/ kvalitet, smak och konsistens!
Tid och ingredienser är det inga regler för, men annars är reglerna simpla:
  • Tillåtna elektriska maskiner: våg, visp, mixer, vattenkokare, mikro, kyl och frys.
  • Receptet måste vara ens egna - ens HELT egna recept!
  • Fluffet måste göras av en enda individ, utan hjälp utifrån.
  • Inga ohälsosamma ingredienser, ingredienser som måste beställas eller köpas utanför landet.
  • Måste ha ett eget påhittat namn.
  • Varje bidrag måste göras så att fluffet blir exakt 1 port. Varken mer eller mindre!
Tävlingsdagen är i morgon och jag är sååå nervös nu! Har försökt få fram ett så bra fluff som möjligt, men det vill inte bli sådär superperfekt som jag vill... 
Perfekt smak, konsistens, "fluff", utseende, färg, lukt, näring (makros + kcal) och ALLT annat helt perrrfekt har jag fått fram - men aldrig allting samtidigt!  
 
Irriterande?
Kanske lite...
 
Eller ja, efter att ha gjort ca 8 - 10 omgångar fluff sedan jag fick höra om tävlingen (5 dagar sedan ...hehehe) så kan man lugnt säga att det är lite irriterande... "lite" irriterande... Eeehhehehehe ;)
Nej då, det är lugnt. Har en dag kvar ju! Idag ska jag testa en helt ny grej  som jag funderat på, som jag tror kanske kan vara den riktiga lilla (stora?) hemligheten till The Perfect Fluff.
 
 
Nu ska jag iväg och träna - i'ts legday!! Woop Wopp! - sedan ska jag experimentera lite och sedan försöka mig på att förbättra mina fluff-färdigheter ytterligare ;)
Ha det bra så länge!! <3
 
 
 #Strawberrylicious     #LikeASwede 
 
En bild från min Instagram på senaste fluffet!
Nååå, vad säger ni? Ser det inte rätt gott ut ändå? ;)  
.:I'M GETTING CLOSER:.

Cookies?! Hmm.. This smells Fishy...

 
 
Efter flera förfrågningar på hur vi gjorde fiskbiffarna som jag postade på instagram så kommer här nu receptet. De blev jättegoda! Så hoppas ni testar dem :)
Första gången vi gjorde dem hade vi i helt fel proportioner märkte vi, fiskbiffarna blev sega, slemmiga, riktigt geggiga i mitten och väldigt stabbiga... Not so fun!
Men nu, ett flertal försök och många experiment senare, så har vi fått fram ett superbra recept! :D
 
Om man vill kan man vända dem lätt och försiktigt i något "grovt och mjöligt" precis innan man steker. Då får de en tunn, krispig yta och håller ihop lättare. Det är helt valfritt om man vill eller inte! :)
För lite variation han ni testa att ha i hackade grönsaker, lök eller riven ingefära om ni vill.
Båda dessa varianter finns tillagda som "valfritt" i receptet. De är inga måsten alls, men kan vara kul att variera för annan smak och konsistens lite då och då ^^  Oavsett så är de suuupergoda!
 
 
 
 
 
 Some Really Healthy Cookies:
 THE FISH COOKIES! 
 
Fiskbiffar, fiskplättar eller fiskkakor - vad säger ni?
Fiskkakor låter jättekonstigt i mina öron. Fiskbiffar låter mastigt... Fiskplättar låter kul! Tänker då "tjocka pannkakor på fisk, typ fiskpannkakor, fast tjockare,
som "American pancakes"... American fisk-pankaces!" Haha :)

På engelska heter biffar "patties", och fiskkakor kallas "fish cakes".
Sååå vad sägs om att blanda allt och lite flummigt kalla dessa
Fish Cookies?
Jaaaa! XD <3  "Imma be makin' some really
fishy cookies"
 
 
Ca 4 - 5 port.
 
Ingredienser:
400g torsk
300g lax
2-3 äggvitor  (kan ev. bytas mot 1-2 hela ägg)
1/2 msk potatismjöl
Färskpressad citronjuice, efter smak
1 - 2 msk hackad färsk dill
Salt
Svartpeppar, grovmalen
 Valfritt 1:  hackad citrongräs, salladslök, purjolök, spenat eller färsk chili, eller riven ingefära.
 Valfritt 2:  någon msk skorpmjöl, glutenfritt ströbröd, vetegroddar, kokosflingor, mandelmjöl, sesamfrön, hackade nötter, frön...  (Alltså något "mjölliknande" men grövre, fast inte mjöl)
 
Gör såhär:
Skölj och torka fisken. Skär i grova bitar och lägg i en mixer tillsammans med resterande ingredienser. Kör tills du får en lagom konsisten, välblandat och fint men ändå mycket bitar av fisken.
Forma till små biffar och stek i teflonpanna på medelvärme på båda sidor, tills du får en fin gyllene yta.
Du kan steka i olja, rent smör, stekspray (typ PAM), blanda fifty-fifty av smör och olja - det du föredrar.
Om du väljer att ha den valfria "ytan" (2:an) och då tar kokosflingor så är kokosolja det bästa valet!
Servera med valfria tillbehör. Som exempelvis det vi hade till senast; rädisor, ärtskott, lättkokta gröna ärtor och keso med färskpressad citron och svartpeppar. Mums! <3

 Valfritt 1:  Helt enkelt bara att blanda ned det med fisksmeten innan du formar biffarna.
 Valfritt 2:  Om du vill kan du precis innan du ska steka biffarna vända dem lite lätt och försiktigt i skorpmjöl, sesamfröm, vetegroddar eller liknande (se exempel ovan) så blir det lättare att hålla ihop biffarna och du får en tunn, knaprig fin yta. Tänk på att vända dem lätt och försiktigt - inte trycka ned dem! De ska alltså inte paneras, bara få en tunn-tunn-tunn liten yta :)

Torsk i mitt hjärta <3 SÅ GOTT!

 Har precis avnjutit en underbar lunch som mamma fixade: 
Stekt torskrygg med matvete, citronsås (kvarg, färsk dill och -citronjuice, svartpeppar och salt) och ångkokta grönsaker (blomkål och broccoli) samt gurkstavar.
 
TACK MAMMA! :) 
 
 
 Inte min finaste bild kanske... Men vadå då?! Det är ju torsk för guds skull!
Dögott! 
Ooommnomnomnomnom!! ;D

2 ingredient Swedish Appelsauce - Äkta Äppelmos!

Efter flera förfrågningar på hur jag gjorde mitt äppelmos som jag postade på instagram och även
visade här så tänkte jag nu skriva ner hur jag gjorde.
Det här äppelmoset är det enligt mig absolut godaste, och jag får medhåll från alla som smakar! :)
Superenkelt är det också, för du behöver endast 2 ingredienser till "grunden"! Om du vill ha kanel eller något annat att smaksätta med så blir det såklart något fler ;) 
 
Det finns så mycket man kan göra med äppelmos och det passar till så mycket!
Till pannkakor/ våfflor, gröt, fil/ yoghurt, keso, kvarg, glass, i eller till fyllning i bakverk, i bröd, såser, grytor, istället för smör i recept och på mackan, som tillbehör typ "som sås"...
 
 
 Swedish Applesauce 
Använd närodlade ekologiska äpplen för allra, allra bäst smak! Har du egna i trädgården, i skogen eller kan du få några av någon bekant så är det absolut det bästa du kan hitta! Både smakmässigt, näringsmässigt och miljömässigt!
Nyplockade äpplen är äkta höstmys <3
 
 
 
Ingredienser:
Äpplen av valfri sort (sötare äpplen - sötare mos, syrligare äpplen - syrligare mos)
Vatten, "en liten skvätt"
Valfritt: smaksättning av krydda (kanel, kardemumma, nejlika, vanilj...)
 
Gör såhär:
Börja med att skölja rent alla äpplen noga.
Skär slarvigt alla äpplen i grova bitar. Det gör absolut ingenting om de inte blir jämnstora! (Det kan ofta faktiskt vara mer positivt och bara gott) Kärnhuset, pinnen och eventuella fula märken kan du ta bort.
Ta fram en kastrull och lägg i alla äppelbitar tillsammans med en liten skvätt vatten. Sätt på plattan på medelhög värme. Låt sedan stå tills äppelbitarna är genommjuka och vatten och äpplen kokat samman. Rör om med en träslev då och då.
Moset kan ätas varmt, ljummet, kallt eller t.o.m. fryst om du skulle vilja det. I bakverk, till pannkakor, gröt, istället för sås, steka i, i smoothies, kakor... 
 
 
 OBS!! 
  1. Om du vill ha smaksättning av någon krydda så låter du bara det koka med helt enkelt. Lägg i en stång kanel/ vanilj eller vad du vill smaksätta med, låt ligga i under hela tiden på spisen och ta sedan ut när moset är färdigt på plattan.
  2. Låt svalna i grytan innan du lägger över det i plast- eller glasburkar om du gjort mer
    än du behöver just då. Förvara annars mos som snart ska ätas i kylen.
  3. Då detta är ett helt naturligt mos håller det inte lika länge som de med olika kemikalier i som de du köper på ex ICA. Därför rekommenderar jag att du fryser in en del om du gjort en stor satts. Det är bara att tina i rumstemperatur när du sedan vill ha det :)
  4. Skulle du vilja ha ditt mos lika ultraslätt som de massproducerade halvdana mosen,
    typ Felix Äppelmos, så kan du skära äpplena i små små bitar istället.
    När moset är helt färdigt kan du sedan mixa det helt slätt.

YOU DESERVE IT

Vi har alla något vi tycker är riktigt gott.
Sådär riktigt superbt, helt otroligt, underbart, extraordinärt, himmelskt, fantastiskt gott. 

Såklart har vi rätt många saker vi också gillar och tycker om... Men jag tänkte på det där vi tycker lite extra mycket om. Det där som får dig att må lite extra bra. Det där som får just dig att må underbart för en stund. Som får dig att njuta med alla dina sinnen

Förstår du vad jag menar?
Vad har för indulgences som du njuter sådär "lite extra" utav?
Har du en favoriträtt kanske? Eller är det något drickbart? Ett livsmedel kanske, som morötter? Eller ja, vad man nu kan tänkas indulge with all your senses...



Vad det än må vara så tycker jag du är värd att få njuta av det. Och det är helt ok även om "det anses" vara "för onyttigt". 
Oavsett om det så är en pizza från en snabbmatskedja (på "vanligt bröd" av vitt raffinerat mjöl ("vitt gift"), tjockt med fet ost, rikligt med sås, kanske pommes osv)...
...Eller om det är ett glas färskpressad selleri- och gurkjuice...
... Så är DU VÄRD att äta/ dricka det. DU är VÄRD att få må bra. DU är VÄRD att njuta av livet!




Till lunch idag fixade jag något som verkligen är en true indulgence för just mig. 
Det är en slags sallad som är så god att jag inte har ord att beskriva hur perfekt den är. Jag som annars kan babbla på i evighet, som har fler adjektiv än det finns hamburgare i USA (...typ) har inte ord att beskriva hur gott detta är. 
Det mina damer och herrar, är ett av det bästa betyg någonting kan få.

Basen är en kombination av smaker och konsisteners som verkligen "gifter sig" i munnen. Smak
Färgerna är vissa starka, vissa ljusa, några kalla, flera varma - och alla vackert klara. Syn
Crunchy sound från nötterna, det läskande ljudet från melonen, krispet från salladen... Hörsel
Alla färska grönsaker, melonen och nötterna doftar underbart fräscht. Lukt 
All fantastisk näring får dig att känna att du mår bra både psykiskt och fysiskt, samt ger härlig massvis av energi. Känsel



Såååå här är my little treat:  Mariasallad 
(Blev dock inte helt enligt mitt "originalrecept". Valde att ha den som en hel rätt, så lade till bl.a. lite mer protein (keso) och nyttigt fett (avokado), samt lite fler grönsaker (spenat, zucchini) 
I can truly say I enjoyed this lunch! Truly indulged :)  Mums!)



You know it's autumn when the kitchen smells like Apples

Äntligen är hösten här.
Träden ser så fina ut med sina färgade löv, man sover bättre på nätterna och fruktträden är fulla utav underbara äpplen, plommon, päron...
 
Här där jag bor är det äppelträd (vad som känns som) överallt. De flesta har äppelträd, minst ett men ofta flera. Vi hade ett framtills något år sedan. Tog ner det när vi gjorde om trädgården. Så synd! Jag ville ha kvar det, men det var bara jag och mina bröder som åt utav äpplena. Pappa "glömde" hela tiden och mamma har rätt stark allergi mot äpplen (och massa annat...)
 
Mormor och morfar har en kolonilott där de odlar helt otroligt mycket goda grönsaker, frukter, bär och blommor. Bland annat äpplen, och i flera olika sorter! Väldigt ofta kommer de upp till oss med nyskördat. Det är ren lyx! <3
Igår kom de hit med en kasse nyplockade äpplen till oss. De luktade helt underbart! Eftersom de är ekologiskt odlade och var nyskördade så luktade hela huset av äpple efter bara några timmar :)
 
Vad gör man då med 10 kg(!!) äpplen när man bara är en i huset som äter äpple, och man vet att det snart kommer komma minst lika mycket igen - och igen, igen, igen, igen...
 
MAN GÖR ÄPPELMOS SÅKLART!!! :)
 
Helt nyskördade ekologiska och närodlade äpplen. Sötsyrliga med klarrött skal och krispigt vitt kött.. Mums, mums! Gjorde imorse en stor gryta med eget äppelmos. Om det blev gott? Det blev något helt otroligt gott!!
Så gott att det skulle vara rent elakt utav mig att inte dela med mig av receptet  (...för moset i grytan är mitt!)
Men som sagt, ekologiska närodlade äpplen som är helt nyskördade - kan moset bli annat än gott då? Jo såklart, om du har i mändger med socker, konstiga kryddor eller diverse kemikalier (så som de man kan köpa i butik!) så kan det väl bli äckligt ändå...
 
Men detta moset är 99% äpple*.
Ja, jag skämtar inte. Detta äppelmoset är verkligen ett riktigt ÄPPELmos!
(*Lite vatten också, ev. lite kryddor om du vill)
Hemgort riktigt äppelmos - nomnomnom ;) <3

strawberrydreams.blogg.se

"Lev livet fullt ut! Lev nu, vänta inte på framtiden och älta inte dåtiden. För nu är det som var din framtid och det är en kommande dåtid. Lev livet som du gör bland dina jordgubbsdrömmar" En blogg av en tjej på snart 17 vintrar med livserfarenhet och "klokhet" som en 45+are. Här får ni läsa om främst recept supergod (nyttig) mat, hälsa, träning och annat kul som händer i mitt liv. Streetdance och skådespeleri är också två stora passioner!

RSS 2.0