2 ingredient Swedish Appelsauce - Äkta Äppelmos!

Efter flera förfrågningar på hur jag gjorde mitt äppelmos som jag postade på instagram och även
visade här så tänkte jag nu skriva ner hur jag gjorde.
Det här äppelmoset är det enligt mig absolut godaste, och jag får medhåll från alla som smakar! :)
Superenkelt är det också, för du behöver endast 2 ingredienser till "grunden"! Om du vill ha kanel eller något annat att smaksätta med så blir det såklart något fler ;) 
 
Det finns så mycket man kan göra med äppelmos och det passar till så mycket!
Till pannkakor/ våfflor, gröt, fil/ yoghurt, keso, kvarg, glass, i eller till fyllning i bakverk, i bröd, såser, grytor, istället för smör i recept och på mackan, som tillbehör typ "som sås"...
 
 
 Swedish Applesauce 
Använd närodlade ekologiska äpplen för allra, allra bäst smak! Har du egna i trädgården, i skogen eller kan du få några av någon bekant så är det absolut det bästa du kan hitta! Både smakmässigt, näringsmässigt och miljömässigt!
Nyplockade äpplen är äkta höstmys <3
 
 
 
Ingredienser:
Äpplen av valfri sort (sötare äpplen - sötare mos, syrligare äpplen - syrligare mos)
Vatten, "en liten skvätt"
Valfritt: smaksättning av krydda (kanel, kardemumma, nejlika, vanilj...)
 
Gör såhär:
Börja med att skölja rent alla äpplen noga.
Skär slarvigt alla äpplen i grova bitar. Det gör absolut ingenting om de inte blir jämnstora! (Det kan ofta faktiskt vara mer positivt och bara gott) Kärnhuset, pinnen och eventuella fula märken kan du ta bort.
Ta fram en kastrull och lägg i alla äppelbitar tillsammans med en liten skvätt vatten. Sätt på plattan på medelhög värme. Låt sedan stå tills äppelbitarna är genommjuka och vatten och äpplen kokat samman. Rör om med en träslev då och då.
Moset kan ätas varmt, ljummet, kallt eller t.o.m. fryst om du skulle vilja det. I bakverk, till pannkakor, gröt, istället för sås, steka i, i smoothies, kakor... 
 
 
 OBS!! 
  1. Om du vill ha smaksättning av någon krydda så låter du bara det koka med helt enkelt. Lägg i en stång kanel/ vanilj eller vad du vill smaksätta med, låt ligga i under hela tiden på spisen och ta sedan ut när moset är färdigt på plattan.
  2. Låt svalna i grytan innan du lägger över det i plast- eller glasburkar om du gjort mer
    än du behöver just då. Förvara annars mos som snart ska ätas i kylen.
  3. Då detta är ett helt naturligt mos håller det inte lika länge som de med olika kemikalier i som de du köper på ex ICA. Därför rekommenderar jag att du fryser in en del om du gjort en stor satts. Det är bara att tina i rumstemperatur när du sedan vill ha det :)
  4. Skulle du vilja ha ditt mos lika ultraslätt som de massproducerade halvdana mosen,
    typ Felix Äppelmos, så kan du skära äpplena i små små bitar istället.
    När moset är helt färdigt kan du sedan mixa det helt slätt.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

strawberrydreams.blogg.se

"Lev livet fullt ut! Lev nu, vänta inte på framtiden och älta inte dåtiden. För nu är det som var din framtid och det är en kommande dåtid. Lev livet som du gör bland dina jordgubbsdrömmar" En blogg av en tjej på snart 17 vintrar med livserfarenhet och "klokhet" som en 45+are. Här får ni läsa om främst recept supergod (nyttig) mat, hälsa, träning och annat kul som händer i mitt liv. Streetdance och skådespeleri är också två stora passioner!

RSS 2.0