Vanilla Waffles with Berry Farrago (aka gårdagens "Am-nam-nam"-Våfflor med Bärröra)

 
Tänkte lägga upp receptet på de där våfflorna som vi åt igår :)
De blev väldigt goda, kanske inte riktigt lika frasiga som när man använder vetemjöl och smör kanske... Men goda var de ju iaf! Fick ju t.o.m. högsta betyg av småbarnen!
 
  THAT'S REALLY GOOD  ;)
 
  • Väldigt protein- och fiberrika
  • Innehåller inga mejeriprodukter/ är laktosfria
  • Relativt fett- och kolhydratssnåla 
  • Inget socker
  • Kladdade inte och inget fastnade i våffeljärnet (= mindre disk!)
  • ...och så var de ju goda med såklart!
 
 
 
YUMMY VANILLA WAFFLES
& BERRY FARRAGO

Stevia Strö är inget jag brukar använda egentligen. Mamman i familjen som var här på besök har av personliga själ uteslutit socker ur kosten. Istället använder hon sig utav stevia när hon vill söta. Det var alltså med respekt fört henne som jag använde stevia här. Hon hade med eget Stevia Strö när de kom, för hon ville inte vara till besvär.
Och ja - det är ju helt självklart att vi tar hänsyn till henne! :) <3
Just det! Laktosfritt i och till våfflorna blev det, för minstingen tål inte mejerier.
 
 
 
Ca 2 - 3 port.
(Det blir 6 st. våfflor, så 2 - 3 våfflor per person alltså)
 
Ingredienser: 
1 dl Frebaco Ekologisk Müsli (34g, eller liknande, som fiberhavregryn eller dinkelflingor)
1 dl vaniljvassle  (37g, jag använde Whey-100 Vanilla)
2 msk mandelmjöl  (15g, vi hade Funksjonell Fettreducerat Mandelmjöl)
3 msk stevia strö 
1 krm vaniljpulver (äkta vanilj, alltså inte vaniljsocker)
1 tsk bakpulver
En nypa salt
1 äggula (15g)
5 äggvitor (175g)
0.75 dl mineralvatten
 
Gör såhär:
Mät upp müslin/ grynen och mixa sedan till liknande mjöl.
Häll i alla torra ingredienser samt äggvitorna och knäck i det hela ägget.
Mixa samman allting till en slät massa. Sedan i med vattnet och mixa runt allt några sista varv.
Ställ in smeten i kylskåpet ca 10 - 15 min så det får svälla en aning och gotta till sig.
Använd ett våffeljärn med non-stick yta. Hetta upp det ordentligt och grädda sedan dina våfflor däri.
(Om du inte har non-stick på ditt järn kan du använda en liten mängd kokosolja)
Servera genast! Våfflor är som bäst helt nygräddade och riktigt brännande varma :)
 
 
 
Till våfflorna hade drack vi riktigt iskall Alpro Sojadryck Light (supergod! Rekommenderas!) och så serverade vi en underbar ljumen bärröra - min Berry Farrago :) 
Sylt brukar de flesta ha till, men det har vi inte hemma då vi aldrig brukar äta det.  Helt vanliga, riktiga bär är ju så otroligt mycket godare ändå! <3
 
 Min ljumna Berry Farrago gjorde vi såhär: 
Tina fryst ekologiska hallon och ekologiska jordgubbar i en skål. Häll av om det blir väldigt mycket vätska i botten. Mosa sedan bären grovt - det ska vara bitar kvar! Värm försiktigt tills röran känns lagom varm och servera genast till våfflorna.
 
 
 
Näringsinnehåll för hela satsen (utan bärröran) ca:
420 kcal
61g protein
24g kolhydrater
8g fett
 
 
Näringsinnehåll per våffla (utan bärröran) ca:
70 kcal 
10g protein
4g kolhydrater
1g fett
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

strawberrydreams.blogg.se

"Lev livet fullt ut! Lev nu, vänta inte på framtiden och älta inte dåtiden. För nu är det som var din framtid och det är en kommande dåtid. Lev livet som du gör bland dina jordgubbsdrömmar" En blogg av en tjej på snart 17 vintrar med livserfarenhet och "klokhet" som en 45+are. Här får ni läsa om främst recept supergod (nyttig) mat, hälsa, träning och annat kul som händer i mitt liv. Streetdance och skådespeleri är också två stora passioner!

RSS 2.0