Raw Avocado Spinach Pesto - with Walnuts!

 

Om man vill ha pesto, men absolut inte gillar ost och har en mage väldigt känslig mot fett...

  VAD GÖR MAN DÅ ..?  

Man experimenterar fram en ostfri och mindre oljig pesto of course!  :)

 

Det är precis vad jag gjort, och den blev suuuuuper goooood!  *big thumbs up*

Även mina ostälskande föräldrar älskade den när de fick smaka. Jag gjorde tre satser och allt försvann något hiskeligt fort ...och då fick jag bara max 1/6 av allt det... Hahaha!!  

Ja den blev verkligen god alltså ;)

 

Peston blir krämigare än "vanlig" pesto och inte alls lika oljig. Passar utmärkt som substitut för "vanlig" pesto, till wraps, som sås, pålägg, istället för smör eller vad ni nu vill ha den till/ i/ som/ istället för...
Du kan variera peston genom att ha i svartpeppar, cayenne, färsk hackad röd chili, lite färskpressad citron eller lime, testa andra nötter, frön eller mandlar... Om du inte är så inne på att den måste vara helt raw så kan du testa att rosta alla eller en del utav nötterna, eller mandlarna/ fröna om du har i det.

 

Bara fantasin sätter gränser!  
I have a wild imagination - now how about you? <3

 

 

 

 AVOCADO SPINACH PESTO  - with WALNUTS!  

Helt raw/ pesto som också är helt vegansk, paleo, LCHQ /  LCHF, gluten- och laktosfri.
...OCH ja den är såklart
väldigt NYTTIG och väääldigt GOD med!! Hahaha ^^

 

 
 

Ingredienser:
40g valnötter, orostade & osaltade
100g avokado (1 liten)
1 dl vatten, ganska varmt men inte hett
½ vitlöksklyfta (ca 2g) 
ca 1 msk fin oliv-, valnöts- eller avokadoolja (10g) 
50g baby spenat
Salt, alt vit misopasta (som är naturligt salt!)

 

Gör såhär:
Lägg alla ingredienser, utom valnötterna, i en mixer eller matprocessor och mixa till slät konsistens. Addera vattnet lite gran i taget medan du mixar. Till sist häller du i valnötterna och mixar till lagom konsistens (beroende på om du vill ha den helt slät eller som jag med lots of chunky bites).
Smaka av med salt/ vit misopasta och låt sedan stå att dra en stund.

 

Övrigt:

Kan serveras kall, ljummen eller varm beroende på.
Kanske som topping till grillad kycklingfilé, halstrade pilgrimsmusslor eller torsk tillsammans med
raw zucchinipasta, röda småtomater, rödlök, och machésallad?
Mmmm.. Tror jag vet vad det blir för middag här ikväll ...hihihi ^^ <3

 

 

 

Näringsinnehåll för hela (med kallpressad olivolja och utan miso) ca:
570 kcal
10g  - protein
8g  - kolhydrater
54g  - fett

 

Näringsinnehåll per 100g (med kallpressad olivolja och utan miso) ca:
190 kcal
3.3g  - protein
2.7g  - kolhydrater
18g  - fett



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

strawberrydreams.blogg.se

"Lev livet fullt ut! Lev nu, vänta inte på framtiden och älta inte dåtiden. För nu är det som var din framtid och det är en kommande dåtid. Lev livet som du gör bland dina jordgubbsdrömmar" En blogg av en tjej på snart 17 vintrar med livserfarenhet och "klokhet" som en 45+are. Här får ni läsa om främst recept supergod (nyttig) mat, hälsa, träning och annat kul som händer i mitt liv. Streetdance och skådespeleri är också två stora passioner!

RSS 2.0