Stop the "Pro Ana" - but DON'T OVER DO IT!!

LESS IS MORE
    or    
THE BIGGER THE BETTER 
 

Hmm...  Well, how about   LAGOM?!  
 
 
 
Victoria's Secret är ju kända för sina mer kurviga och vackra modeller. De säljer ju mycket underkläder och badkläder, så det är väl klart de vill ha kvinnor (tjejer?) som har något att "hålla uppe allt med". Sedan säljer de ju mycket på att det ska vara sexigt med, och de flesta tycker nog ändå att lite större bröst, rumpa och höfter är mer sexigt än små platta bröst, rumpa och rak kropp?
 
Jag vet att det varit skriverier om detta tidigare nu men jag kan ändå inte låta bli att reagera. Det är ju så sjukt! (kanske ska säga vad jag syftar på med... så ni fattar vad jag snackar om ;) hehe.. )  
Deras modeller börjar - många av dem, men inte alla - bli smalare och smalare (magrare?) och se mer undernärda ut!  VS skulle ju ha de mer kurviga modellerna och inte de som är undernärda, magra och ser sjuka ut! Det är redan alldeles på tok för många som lider av olika ätstörningar just pga media och dagens helt sjuka ideal.  "Size Zero" är som vårat 30 - 32 i storlek, vilket är mindre än XS!
Du ska alltså i stort sett ha storlek som passar ett barn som inte nått puberteten ännu - och samtidigt ska du vara lång, minst 174 cm ungefär.
Men är det så snyggt egentligen? Och framför allt - hur mår man om man ser ut så?! Kroppen tar skada!  
 
 
Jag har själv haft ätstörningar tidigare i mitt liv och jag minns att innan jag blev sjuk så ville jag se ut precis sådär.  Jag ville se ut som en modell, alltså vara lång (minst 175 cm) och ha låååånga pinnsmala ben, utstickande nyckelben och höftben, "den gyllene triangeln"/ thigh-gap, minimidja och helt platt mage med lite muskler, stora bröst, rund fast rumpa, tjockt blänkande hår, porslinshy, gnistrande ögon och kritvita spikraka tänder...
 
Men vet ni vad?  DET ÄR OMÖJLIGT!  Det är inte mänskligt eller ens möjligt att naturligt se ut så. Ändå trodde jag - precis som väldigt många andra - att det var det, och jag ville bli precis så perfekt som de där modellerna jag såg överallt.  Att min bror var modell och umgicks med de där "perfekta" tjejerna jag såg på reklamen gjorde inte saken bättre... Han var ju min idol, så jag ville ju att han skulle tycka jag var lika fin jag med... Men då var jag mullig, inte minsta lilla glipa mellan låren, hade risigt hår, mycket finnar och kunde nada om smink...
 
Jag läste om hur modellerna svalt sig själva, gick på olika knäppa dieter med ännu knäppare namn, gjorde konstiga saker hit och dit, tränade massor (och gärna på tom mage), använda detta sminket, drack den drycken osv...   Jag ville bli som dem, så vad tror ni inte lilla 13-åriga jag gjorde?  Precis, följde alla dessa helt sjuka dumma sakerna...  Sedan - POFF - några väldigt få månader efter bantningen och "ändringarna" började stod jag där med ätstörningar och mådde s-k-i-t...  (Mer om detta i ett annat inlägg dock)
 
 
 
 Ätstörningar skulle jag inte önska någonsomhelst i hela världen
 
 
Jag såg hopp i det att VS hade lite mer normalbyggda tjejer. De hyllades för sina former istället för sina utstickande ben. Det kändes som ett litet hopp ändå :)  Asså visst var de fortfarande väldigt smala och kanske lite smalare än de allra flesta tjejer på 20+ är idag - men de var ändå inte så fruktansvärt magra som de flesta andra idag på catwalken!  
...fram tills nu då. Vad hände?!  Jag var precis på deras sida för att kolla på bikinis, men nu vill jag inte ha någon därifrån längre :(  Blev bara ledsen...
 
 
 
Chanel Iman  &  Alessandra Ambrosio
 
 
 
Tre andra modeller på Victoria's Secret's hemsida som är väldigt smala
 
 
 

 MISSFÖRSTÅ MIG INTE!!! 
 
Jag tycker de är vackra tjejer alla fem! Det är inte så att jag menar att de är dumma eller fula på något sätt! 
Sedan är det ju faktiskt så att vi alla är olika, och vissa av modellerna är faktiskt så smala utan att de går på diet, bantar, tränar för mycket eller gör andra dumma saker för att vara onaturligt smala. Vissa av dem bara är så smala ändå! (Kanske aldrig varit så förtjusta i mat, har väldigt hör ämnesomsättning av ärvda gener, något problem i kroppen/ sjukdom osv.)  Det finns de med, och det är inget jag är emot - alla är vi olika! Det som gör mig ledsen, det jag är emot är att när man mest bara visar supersmala tjejer (..eller killar!)  så byggs ideal upp om att man ska se ut så. Gör du inte det så är du fel, ful och duger inte som du är - tror man! 
 
MEN jag menar inte att andra änden på tråden är så mycket bättre för det! Alltså "plus size models" som ofta istället är överviktiga - alltså ohälsosamt stora. Det är inte heller sunt eller minsta bra... Så istället för att vara osunt smala är de osunt stora. De mår inte heller bra av att vara ut så...
 

Känns det inte väldigt America..?     
Less is more!    men samtidigt     The bigger the better!
 
 
Igen - varför?!  Jag vet varför - att vara "normal" är inte spännande och häftigt, men att vara under- eller överviktig är inte det "normala" så de skapar mer känsla och som alltid vill människan ha det den inte har/ kan få/ får.  Så nej, jag är inte för plus size heller.  Ibland är lagom bara... ja, ni vet, precis just det - lagom.
 
Plus size models x 2
 
 
 
 Bilderna är lånade från: 
victoriassecret.com

google.com

Almondy Coconut Spread

 

 SERIE:  Healthier Fat_

 PART 1  - INSTEAD OF BUTTER 

 

 SERIE: Nyttigare Fett 

 DEL 1 -  ISTÄLLET FÖR SMÖR 

 
 
Ännu ett tips på nyttigare smör/ gegga som pålägg/ nyttigare fett i bakning - ellervadninuvillhadettill! :) <3  Iaf en nyttigare substitut till smör. Enligt mig också minst 1000 ggr godare med!  ...men då avskyr jag ju liksom smör.. Hehehe ;)
 
"Smör" på olika nötter och frön är ju rätt vanligt att göra/ köpa/ äta nu. Jordnötssmör är väl det populäraste, sedan mandelsmör och därefter cashewsmör skulle jag tro.

OBS!!  Nej, Nutella räknas inte som ett nötsmör... Det är faktiskt bara 13% - tretton små procent! - i den som är hasselnötter.  Vad är det då mest utav?  SOCKER såklart!  Nästan 57% är socker!  1 msk av den har ca 81 kcal och 9g socker.  Nej det är inget "nötsmör" eller "nut spread"  - utan det är ett väldigt sött "chokladsmör" eller "chocolate spread"...  (Du kan se det som liknande det "vanliga" godiset som du köper i butik)
 

Men om man nu gillar fler än en sorts nöt eller frö - varför då bara göra "smör" utav en av dem?!

För kokos är ju gott... och mandlar är goda... och båda är supernyttiga... Sååå ett "smör"/ spread på både kokos och mandlar borde väl bli dubbelt så gott och nyttigt?! :D
Det visade sig att jag hade rätt väldigt rätt  - det bleeeev jättegott!!  Men om det blev godare än bara kokos eller mandel för sig vet jag inte (för kokos och mandlar är ju så himla gott i sig som det är liksom.. mmm..kokos.. Hade jag inte en kokosnöt i kylen?? Inte länge till..! <3)
 
 
 
_ALMONDY COCONUT SPREAD_
 
 

 

Ca 21 portioner à 5g
(ca 105g)

 

Ingredienser:
2 msk kokossmör (40g (se Snow Flake Spread för recept))
2 tsk mandelsmör (18g av hemgjort mandelsmör på enbart mandlar)
1 banan (50g)
en nypa salt

 

Smaksättningar och tillägg:
Vaniljpulver
En nypa kanel
Kokossocker
Honung
Lönnsirap
Agave
Bär
Nötter

 

Vätska:
Vatten
Mjölk
Nöt-/ frömjölk  (ex kokos- eller mandelmjölk)

 

Gör såhär:
Blanda samman alt. mixa allting och lägg i en burk. Ställ in i frysen i minst 10 min – eller längre för hårdare, krämig konsistens. Det ska bli fast, men ändå bredbart.
Förvara i kylskåp och använd inom 5 dagar. Hårdnar i kylskåpet men blir lite lösare igen när det kommer upp i rumstemperatur. Du kan annars snabbt värma det lite i micron - men ta det försiktigt!

 

 

Näringsinnehåll för hela (utan smaksättning/ tillägg eller mjölk) ca:
415 kcal
7g protein
14g kolhydrater
34g fett

 

Näringsinnehåll per portion (utan smaksättning/ tillägg eller mjölk) ca:
20 kcal
0g protein
1g kolhydrater
2g fett

 

 

Bilden är från google.com, alltså lånad.

Snow Flake Spread

Det finns tre saker jag verkligen avskyr när det gäller "mat" -  smör  ost  grädde.

Fyyy! Får rysningar av att bara tänka på det! Det är verkligen något jag inte fixar.

Annars är ju mackor med smör och ost väldigt Svenne Banan, och även vispad grädde till jordgubbar, gräddtårtor, gräddglass, gräddsåser...  Njaee, jag avstår det hellre tack!

 

Men men, iaf, ibland behövs det något med fett i recept eller på mackan osv och många tycker det är svårt att hitta bra substitut för smör, ost och grädde m.m.  Alltså om man nu inte vill ha dessa för att man inte tål, inte vill ha det sämre fettet, inte äter "onaturliga saker" (ex paleo/ stenålderskost) - eller som jag bara inte gillar det helt enkelt.  Då jag aldrig gillat feta mejeriprodukter så har jag alltid använt annat och hittat nya saker att använda hela tiden. En superbra sak att använda sig av är KOKOS. Supernyttigt och supergott, passar till både sött och salt, och är inte så dyrt.

 

Jag kommer göra en liten serie med olika saker du kan byta ut "vanliga" produkter med. Alltså byta ut de sämre (och tyvärr vanligare) produkterna mot andra bättre alternativ! :)
Först upp på listan nu är: smör.  Bara för att så himla många tycker att det är såååå svårt att hitta något bra OCH gott substitut och verkligen inte vill skippa att ha något "kladdigt" eller "geggigt" på mackan ändå ;)  Fast många har det ju egentligen bara för att "man ska ha det"... För det har vi ju lärt oss av mama och pappa/ reklam/ media övht/ på dagis osv..

Äsch vad jag babblar igen! Hahaha!! Det är något jag iaf är bra på - babbla! Som liten kallade pappa och mina bröder mig för "Babbelmaja". Eller nää, det gjorde de flesta förresten.. Haha :P 
Men nu babblar jag igen... För att få tyst på mig så kommer här receptet på hemgjort kokossmör <3

 

 

 

_SNOW FLAKE SPREAD_  

 

 

 
 
 

Ca 2 dl   = ca 42 port* à 5g

 

Ingredienser:
220g ekologiska kokosflingor

 

Gör såhär:
Lägg kokosflingorna i en mixer och mixa dem tills det blivit en lite rinnig, skinande mjuk gegga som ser ”blöt” ut på ytan. Stanna mixern då och då för att skrapa ner från sidorna, samt för att blanda runt.

 

Valfritt: För mer tuggmotstånd kan du välja att inte mixa alla flingor, utan spara en del
och röra ned när du mixat klart.

Förvara svalt och mörkt. På svala ställen, som ex. i kylskåp kommer kokossmöret att stelna,
men det smälter snabbt vid värme och blir mjukt igen vid rumstemperatur.



Näringsinnehåll för 100g (samma som för torkad kokos) ca:
645 kcal
6,4g protein
3,4g kolhydrater
63,1g fett  (mättat fett, men av den bra typen!)

 

Näringsinnehåll per portion* (5g) ca:
32,5 kcal
0,3g protein
0,2g kolhydrater
3,2g fett  (mättat fett, men av den bra typen!)

 

 

* Finns ju ingen "normalportion", inget rätt eller fel, så 5 gram kanske är alldeles för mycket för dig - eller alldeles för lite! - så det är bara ett rent exempel :)

List of personal stuff & other random things

 

Fullständigt namn: Maria (mellannamn) (efternamn) XD

Längd: ca 165,5 cm?

Vikt: ..? 

Någonting jag tycker om med mig själv:  Att jag nästan alltid är glad och att jag aldrig ger upp :)

Någonting jag inte tycker om med mig själv: Mitt hår, mina ben - för korta, att jag lätt glömmer bort tiden och kommer försent, att jag har så svårt att sova ofta...

Nuvarande favoritlåt: .."låt" - singular?! Kan man ha bara en??  Kanske är en dasarskada (hehe ;) ) men jag har alltid massor av bra låtar som "får igång mig"  :P  Hiphop, RnB, pop och piano gillar jag kanske mest, men jag är en "allätare" med musik. Genrer spelar ingen roll - det är ju hur bra musiken är som är det viktiga ändå! ;)

Favoritfärg: Vit, svart, ljusa baby-/ pastellfärger (rosa, blå, turkos och grön) och mixen av riktigt röd, djupblå och vitt (typ de "marina färgerna")

Tre saker jag vill ha varje dag: Skratt, energi och rörelse.

Tre saker jag absolut inte kan göra: Äta vispad grädde, leva utan kramar och flyga med superkrafter (...än iaf)

Tre saker jag önskar jag kunde: Äta och dricka hur mycket som helst av vad som helst utan att något blev till fett på kroppen - utom i brösten!! XD - , minnas allt jag ville minnas (typ som alla svar till alla prov) och flyga med superkrafter (en dag så! Just you wait and see... wait and see...)

Detta tycker jag om att göra: Träna, dansa, dricka kaffe, agera/ skådespela, sova, drömma, laga mat och baka, kramas, bli masserad och vara glad (duh?! XD )

Bästa känslan: Lycka/ glädje, pirr i magen, kärlek, och "kicken" efter dans/ träning - och när man druckit kaffe!

Värsta känslan:  Ångest - helt klart!!  (Har du haft riktig ångest vet du vad jag menar...)

Detta inspirerar mig: Människor, bilder, musik och drömmar.

Detta har jag ätit idag:

Frukost: En kopp med lättkvarg mixat med frysta ekologiska jordgubbar och lite pumpakärnor ovanpå. Och ett rågbröd med min avokadoröra (mosad avokado, färskpressad citronjuice, keso) och ett salladsblad. 

Lunch: Grillad majskycklingfilé med vattenmelonssallad och pekannötter  ("Mariasallad" heter den :)  Recept på den kommer!)

 PWO:  En kopp kaffe  (pwo och pwo... haha! En kopp kaffe innan träningen iaf!)

Mellanmål: Halvfrusen lättkvarg med halvtinade hallon <3

Middag:  Varmrökt lax med matvete, citronklyftor och en sallad.

Övrigt: En bit Ombar Dark 72% som jag njöt av medan pappa masserade mina ömma axlar från träningspasset efter middagen. 

Hur mycket kcal äter du på en dag?  Haha.. Va? Jag räknar inte kcal på allt jag äter. Det är sjukt, jobbigt, krångligt och tråkigt, onödigt... Ingen behöver egentligen räkna kcal på allt de stoppar i sig..!

Hur mycket protein/ kolhydrater/ fett äter du på en dag: ...som sagt - jag räknar inte.

Jag hatar (mat)..: Smör, ost, grädde, bacon, såser, korv, stekt svamp, "indisk mat" och snabbmat/ färdigmat.  (Asså jag hatar det mesta som är fett, men det med mer omättat fett gillar jag mycket mer än det med mättat.. Haha! Gillar inte feta mejeriprodukter och fett kött ex, men gillar nötter och lax <3)

Jag älskar (mat)..: Kaffe (mat??), 0,1%-ig kvarg, typ alla grönsaker, frukter och bär (iskalla! mums <3), riktigt mörk choklad, ingefära, nötter och frön.

Favoriträtt: Varierar väldigt... Just nu är det  räksallad! 
Alltid sallad + tomat + gurka + honungs- eller vattenmelon + räkor (ofc..)  och sedan tar jag vad jag är sugen på, som exempelvis spenat, broccoli, zucchini, morot, selleri, granatäpple, äpple, päron, avokado, hallon, jordgubbar, rödlök, färska championer, kidneybönor, kikärter, keso, kvarg... :)

Detta har jag på mig just nu...trosor, bh och ett par söta natt-shorts från Hollister (räknas tofs..?)

Kändis jag är lik:  Får faktiskt väldigt ofta höra att jag är lik Nina Dobrev! :P

 

 

 
 .: NINA DOBREV :. 
 
 

Lentil Tomato Sauce à la Basil

Denna tomatsåsen alltså... GUUD SÅ GOD DEN ÄÄÄR!!  Alllldeles för god för att inte dela med sig av! Så här kommer ett helt gudomligt gott recept på en supernyttig - och lättlagad! - tomatsås med linser.
Ni bara måste-måste Testa-Testa-Testa!! :)
 
 
Solmogna blodröda körsbärstomater..  Söta morötter..  Runda mjuka linser.. Härliga gäska örter, basilika och timjan..  Vitlök...  Mmmmm
 
 
Vi har testat många olika tillbehör till denna supergoda linstomatsås. Jag tyckte matvete och fullkornspasta passade utmärkt till detta! Kokt potatis eller quinoa var ingen höjdare...
Pasta och tomatsås är ju annars en klassiker, så det var kanske inte så konstigt att fullkornspastan passade så bra ihop med såsen ;) Haha!
Om du gärna vill ha pasta till så tycker jag inte du borde använda "vanlig" pasta, alltså den där vanliga vita pastan som de flesta Svenne Bananer köper. Den är inte alls så bra för dig! Raffinerade produkter, så som mjölet däri gör mer skada än nytta i och på dig :(  
Undvik alla raffinerade varor och produkter!

MEN det finns så många andra kul pastasorter att testa som är mycket bättre för dig!  Gjorda på allt ifrån quinoa, råris, svartris, bovete, fullkornsdinkel och hampa  till bönor, ärtor och grönsaker :)
Du kan lätt göra egen grönsakspasta av zucchini, morötter, pumpa, gurka, selleri m.m.
Jag tror faktiskt zucchinipasta skulle vara jättegott till detta!
Eller om du är lite lat eller för trött så kan du bara ha färsk spenat, rå blomkål eller lättångad broccoli med färskpressad citronjuice till.
 
Om du vill kan du såklart ha i annat i såsen/ röran med. Som zucchini (I love!), kikärtor eller bönor, färska championer, andra örter (som oregano kanske..? - eller spiskummin!), selleri, paprika...  Ja ni vet, typ allt annat sånt som är gott och passar att ha i ^^
 
 
 LENTIL TOMATO SAUCE WITH BASIL 
 
Hade i championer den här gången!
Detta var inte min tallrik... Jag hade på mer av röran och mindre pasta :)  Hihihi!
Det vanliga typ "2/3 pasta och 1/3 tillbehör" är inte min stil direkt <3
 
Portioner: beror på vad du har till...
(För oss blev detta lagom för mig, pappa och min bror. Kan tillägga att jag åt mer av röran än pastan, och min pappa och bror äter stora portioner då de tränar mycket och är väldigt långa. Så kanske 4 "normala" portioner?)
 
Ingredienser:
100g linser, ekologiska (ca 1 rågad dl)
2 - 3 msk kallpressad olja, gärna ekologisk (av oliv eller raps)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot, svensk ekologisk
2 - 3 kvistar färsk timjan
1 lagerblad
800g körsbärstomater på burk, gärna ekologiska (ex Saltå Kvarn, då 2 burkar)
1 dl vatten
Svartpeppar, grovmalen eller egenmalda korn
Salt
Några blad färsk basilika
 Valfritt:  cayenepeppar, eller finhackad färsk röd chili med frön
 Valfritt:  tärnad zucchini, färska championer, selleri m.m.
 
Tillbehör:
Grönsaker
Något du tycker är gott, ex matvete eller fullkornspasta :)
 
Gör såhär:
Börja med att hacka lök och morot. Finhacka vitlöken, men gul löken och moroten ska skäras i lite större bitar/ tärnas.  (Vitlök = finhackad/ små bitar.  Gul lök = hackad/ lite större bitar.  Morot = tärnad/ störst bitar)
Häll linserna i en kastrull koka enligt instruktionerna på förpackningen. De ska dock bara bli nästan mjuka, alltså inte helt färdigkokta. Var försiktig så du inte låter dem koka för länge!
Häll sedan av ev vatten om det är kvar och ställ linserna åt sidan.
I en mediumstor stekpanna med höga kanter häller du i oljan och låter den bli varm. Fräs sedan löken däri och tillsätt efter en liten stund moroten och timjankvistarna. Salta och peppra efter smak.
Löken ska bli mjuk, men moroten ska ha kvar en del hårdhet och spänst.
Lägg i lagerbladet, tomaterna och vattnet. Rör om, lägg på locket och låt puttra i ca 20 - 25 min. Smaka därefter av om det behövs mer salt eller peppar.
Häll i linserna, rör om ordentligt och låt puttra i ytterligare 5 min. Ta sedan ur lagerbladet och timjankvistarna.
Riv de färska basilikabladen i mindre bitar och rör ner dessa i tomatsåsen.
 
Servera tomatsåsen rykande het tillsammans med goooda grönsaker och vad du nu vill ha till :)  Garnera gärna med lite extra basilika för syns skull. "För man äter ju även med ögonen också!"
 
 
 
Näringsinnehåll* för allt (exklusive tillbehör) ca:
850 kcal
37g protein 
120g kolhydrater 
19g fett 
 
 
* OBS!! Innehållet av näring beror helt på hur mycket du har i. "1 stor gul lök" kan variera väldigt i vikt, så detta är bara uträknat på hur det blev för mig när jag lagade det senast (förutom championerna då som jag inte räknade med här - de var bara ett litet extra!). Detta är alltså beräknat på ca:
- 100g ekologiska röda linser (vikt innan kokning)
- 18g ekologisk kallpressad olivolja
- 330g gul lök
- 7g vitlök
- 130g ekologisk morot
- 800g ekologiska körsbärstomater på burk från Saltå Kvarn

Disney's Dole Whip

Har ni varit på Disneyland? (Alltså på den riktiga då, i Los Angeles, inte Paris..)
Smakade ni då på deras Dole Whip? För er som inte gjort det är det som en en ljusgul mjukglass med ananassmak :) Här är en bild på den:
 
 
 
 
Vissa kallar den för "Pineapple Whip" eller "Pineapple Soft (Serve)", men tror det riktiga namnet är Dole Whip. Dole är väl det där företaget som säljer ananasprodukter? Som konserverad ananas, färsk ananas, krossad ananas, ananasi i bitar osv...  Hmm.. Det måste jag kolla bara för det ;)
 
Tillbaka igen! Googlade (hehe) och fick fram att jag hade rätt - men de har inte bara ananas! Annan frukt som bananer och chayote, torkad frukt, kokosnötter, bär, juicer, smoothies, konserver... Ja ni fattar, de har mer än bara ananas.. :P
 
Men jajaja,tillbaka till the Dole Whip igen! Jag har fixat ett recept som liknar Dole Whip i smak och utseende - men som är nyttig och enkel att fixa! 2 ingredienser (..ev 3) är allt. Bra va?! :)
 
 
 
_(PINEAPPLE) DOLE WHIP_
 
 
 
Porioner: ca 4 - 6
 
Ingredienser:
700g kött från en hel färsk ananas
200g osötad mandelmjölk (ca 2 1/2 dl)
Valfritt: 1 msk honung (för mer autentisk sötma, men jag gillade mer utan)

 

Gör såhär:
  1. Börja med ananasen. Skär bort botten, toppen, allt skal och det allra allra hårdaste i mitten också. Av köttet du nu har skär du kuber och lägger i frysen tills de är genomfrysta (mindre bitar = kortare tid i frysen, större bitar = längre tid innan de är helt frysta).
  2. När de är frysta lägger du över dem till en mixer och häller i mandelmjölken samt honungen. Sätt på mixern och låt det köra på tills du får fram en sorbéliknande konsistens.
  3. Nu kommer det roligaste! För att få fram den där riktiga Disney Dole Whip-whippen så måste ju också utseendet stämma :)
    Häll upp den sorbéliknande massan i en spritser med stor öppning och spritsa fint ner det i en genomskinlig, hög plastmugg eller en "ice cream cup" i papp. Sätt dit en fin plastsked.
  4. Servera direkt! 
    Blir det över kan du frysa ned det som iskuber och använda i smoothies. Mums mums :)
 
 
Näringsinnehåll för hela satsen (ca 900g) ca:
440 kcal
4g protein 
93g kolhydrater 
4g fett 
 
Näringsinnehåll per portion (vid 4 port. à ) ca:
110 kcal
1g protein 
23g kolhydrater 
1g fett 
 
Näringsinnehåll per portion (vid 5 port. à ) ca:
88 kcal
1g protein 
19g kolhydrater 
1g fett
 
Näringsinnehåll per portion (vid 6 port. à ) ca:
73 kcal
1g protein 
15g kolhydrater 
1g fett 

#strawberrylicious

Verkar som att alla vill börja med ett ny och egen hashtag på instagram nu... Först tyckte jag det var lite larvigt, men brydde mig inte så mycket. På ett sätt är det ju ändå en lite kul grej ändå. Speciellt om det sprider sig och väldigt många använder det tillslut! :)  Därför har jag bestämt nu att jag (bara för skojs skull) ska skaffa EN EGEN HASHTAG!!  Men vad jag ska välja då? Finns ju så många kul "taggar" man kan fixa ihop... Hihihi! Det här ska bli kul! :)
 
 
 .:UPDATE:. 
Nu är det fixat!! Nu har jag min alldeles egna hashtag på instagram, yes!  
Kommer tagga alla mina matbilder med det from now on.   #strawberrylicious ifall ni vill söka ;)  Eller ska jag tagga alla mina bilder med det? Hmm... We'll see 'bout that :P
 
 

Dålig uppdatering..? Förlåt :(

Uppdateringen här det senaste har inte direkt varit så intensiv om man säger så... Förlåt, men jag har en (väldigt) bra ursäkt: det har varit soligt och varmt i flera dagar - I SVERIGE!! Hur ofta har vi sådana här dagar i sommarsverige?? Nästan aldrig!
Så jag har passat på att njuta av den. Solat min snövita hy, tränar utomhus (underbart!), picknick med kompisar, badat i sjön och grillat en massa gott...

Nu är jag tillbaka ...tills solen kommer fram igen iaf ;)
Gissa om jag har mycket att skriva om nu! Åh Gud vad mycket jag vill skriva här nu.. Alla frågor jag fått, allt gott jag ätit, närmare förklaring till den där bilden på instagram, "om mig-listan" jag lovade en läsare... Hihihi :)

Här är ett liten spoiler på några av recepten:
• MIN FAVVOPAJ - min sååå goda och nyttiga matpaj! Ja, nyttig paj, det finns faktiskt ;)
• KRÄMIG LAXPASTA - proteinrik, bra med nyttigt fett och nästan inget dåligt, och helt utan ost, smör, grädde och vitt mjöl.
• DOLE WHIP (made healthy) - ni som varit på Disneyland i LA vet vad det är (annars är det en "mjukglass" ungefär, som smakar ananas - googla!)
• SUSHI MY WAY - raw, lchq/ lchf, paleo, vegetarisk, vegansk, extra nyttig... Ja, hur tror ni den kommer bli på mitt sätt? ;) Hihihi <3

OCH SOM ALLTID: Alla mina recept och allt jag äter är alltid GOT, FINT att se på, NYTTIGT och BRA för mig.
Om det är bra för miljön är det ännu bättre :)

Så jag säger väl bara: STAY TUNED!!!

strawberrydreams.blogg.se

"Lev livet fullt ut! Lev nu, vänta inte på framtiden och älta inte dåtiden. För nu är det som var din framtid och det är en kommande dåtid. Lev livet som du gör bland dina jordgubbsdrömmar" En blogg av en tjej på snart 17 vintrar med livserfarenhet och "klokhet" som en 45+are. Här får ni läsa om främst recept supergod (nyttig) mat, hälsa, träning och annat kul som händer i mitt liv. Streetdance och skådespeleri är också två stora passioner!

RSS 2.0