Banana Protein Waffles

 
Här kommer ett recept på några goda våfflor helt fyllda med protein och god smak :) 
Receptet är inspirerat av Björn "BlueEye" Bernhardsson (som ni bl.a. hittar här http://fitnessguru.se/bernhardsson).
Jag gjorde om receptet (såklart! Det gör jag med nästa alla recept ;)  Fast kanske inte första gången jag testar..) till hur jag ville ha det mer. Ni kan såklart göra om det efter hur ni vill ha det mer med!
 
 
 Här är några förslag: 
  • One Whey Isolate French Vanilla kan bytas ut mot vilken smak som helst ur serien. Milk chocolate, Mint chocolate, Peanut butter, Mango...
  • Har du annat proteinpulver än just One Whey Isolate kan du såklart använda det. Smak bestämmer du såklart också själv, men jag rekommenderar vanilj, choklad, kaffe eller kokos :)
    OBS!!! Använd pulver av vassle, inte kasein! Det kanske fungerar det med, men jag har inte prövat det så vågar inte rekommendera det (så ni kan skylla på mig om det failar XD)
  • Bananen kan du testa att byta ut mot äppelmos. Har själv inte testat, men det borde (nog) gå bra (hoppas jag). Använd osötat äppelmos. Eget hemgjort är superenkelt och godast!
  • Mandelmjölken är valfri, så du behöver inte ha i det. Har du inte det så sväller inte smeten lika mycket och du får färre våfflor som har en lite annan konsistens och smak.
    Du kan testa kokosmjölk, cashewmjölk, hasselnötsmjölk, soja dryck, havredryck, rismjölk, mjölk från ko/ get/ får eller vaddunuharförmjölkhemma... Vatten går såklart med!
  • Smaksätt med lite riven kokos, kakao, kanel, kardemumma, ren vanilj, frysta bär i bitar...
  • Grynen kan du byta hejvilt! Jag hade en superbra helt ren ekologisk müsli från Frebaco. Den är verkligen super! Eko, clean, osötad och utan en massa onödiga tillsatser.
    Annars finns ju fiberhavregryn, havregryn, glutenfria havregryn, rågflingor, dinkelflingor m.m.
 
 
 VANILLA PROTEIN BANANA WAFFLES 
 
 
12 våfflor  (alltså mer än 1 port, men hur många mer exakt beror ju helt på)
 
Ingredienser:
1 stor banan (140 g)
1 skopa One Whey® Isolate, French Vanilla (30g)
135 g äggvita (ca 3-4 äggvitor?)
18g äggula (1 gula?)
25 g linfrön
20 g valfria gryn (jag hade Frebaco Ekologisk Müsli)

Valfritt:
1 dl mandelmjölk (för mig blev det 80g)
1 tsk bakpulver (ca 4g)
 
Gör såhär:
I en liten skål häller du i proteinpulver, linfrön, havregryn och ev. bakpulver. För mer slät konsistens kan du smula sönder grynen med fingrarna eller mixa till ett "mjöl". Blanda allt i skålen väl.
Dela bananen i mindre bitar och lägg i en liten mixer. Häll över de torra ingredienserna från skålen och ha även i ägget, äggvitorna och ev mandelmjölk.
Mixa alltsammans till en lagom konsistens (lite klumpar? helt slät? You deside!) och låt det stå och svälla medan du värmer våffeljärnet.
Grädda våfflorna till gyllenbrun färg - n' eat em' while em' hot!  Våfflor är som allra bäst nygräddade!
Ha dem bara helt plain, som de är, eller servera med bär, kvarg, keso, skivad frukt, grönsaker...
Jaaa, vad du nu vill ha :) 
 
 
Näringsinnehåll för hela smeten ca:
547 kcal
51g protein
47g kolhydrater
16g fett
 
Näringsinnehåll per våffla ca:
46 kcal
4g protein
4g kolhydrater
1g fett

NERVOUS

Första dagen på ny skola, ny klass, ny linje, ny stad och nytt språk...

JAG ÄR SÅ SJUKT NERVÖS!!

Nya kläder med :) Faktiskt första gången på ca 2 år jag har nya kläder... Haha ^^
Åh! Nu börjar de prata! Så nervöööööös jag äääääär!! Wish me luck <3 Kramar

Skyr Muesli, Lemon & Elderflower <3

Glömde mitt mellanmål hemma, så fick springa in på ICA efter gymmet. De nya Skyr med müsli hade precis kommit in och hade rea. "Bara" 20kr för en sådan (26kr för dem vanligtvis... 26kr för en!! Dyrt, dyrt, dyrt!)

Den var riktigt god! Hade önskar att det inte var torkad frukt och så mycket socker i, men annars helt ok. Skulle gärna blandat den med min naturella kvarg hemma så den blev lite mindre söt, och också spätt med lite vatten för att få den aningen krämigare.
Supersmidigt med skeden som kom med! Slapp gå in på något fik och be om att få en plastsked eller köpa något av dem så jag kunde sitta där och då låna en av deras skedar...

Jag hade nog givit den 5/5 om den haft mindre socker, varit billigare och det inte hade varit torkad frukt i müslin. Nu får den väl ungefär 3/5 istället.
Jag håller mig till min vanliga kvarg istället :) ICA 0,1% is the shit! <3

My Coffee Brings All The Boys To The Yard

 
 
Good morgning!
...eller vänta nu... Klockan är ju redan 13.00..  Oj vad tiden går fort!! 
God eftermiddag kanske passar bättre då? ;) 
Det är väl bara jag som är trött kanske..?
 
Nu sitter jag här igen (1 timme efter jag skrev det ovan.. Hehehe) och är super duper ultra mega awsome extremey sjukt himla jättejättejättejätte PIGG :D :D :D :D
Sedan ovanstående skrevs har jag hunnit laga mat*, äta maten, läsa heeeela VeckoRevyn,  äta en ruta mörk choklad , sjunga 5 låtar av Beyonce + 2 av Movitz ("Skjuut mig i huvu'et med en ...men jag fåår inget svaaar") + 1 av NeYo, och garva åt dåååliga skämt på Innstaagraammme.
 
...hur har jag lyckats med allt detta när jag var så sjuuukt trött innan?
Svaret är enkelt mina vänner...
KAFFE
 
 

En kopp kaffe and I'm like hiiigh!
Seriöst - jag är uutruuliigt lättpåverkad av koffein!! Kan inte ens dricka ett glas Coca Cola utan att bli hyper.. Det är för att jag undvek all form av koffein i flera år, och innan det fick jag knappt i mig något heller.
Sååå nu räcker 1 msk kaffepulver för att jag ska bli hyper i minst 5 timmar framåt.
Ni märker nog redan hur jag är lite flummig nu... Hiiihihihihi ^^ <3
 
(* Min lunch var gudomligt god btw! Torskfilé stekt i nyinköpt ekologisk kallpressad kokosolja, med kokt lättsaltat matvete och en blandsallad med massvis av färskpressad citron.
Jag dööör så gott!! ..typ XD)
 
 
 
P.S. En till anledning att jag är typ "hög" nu: "rååkade" liksom ta 2 msk kaffepulver
istället för bara typ 3/4 msk när jag mätte upp pulvret i koppen 
Men ni vet ju hur det är..  Chocolate.. Coffee.. Men... Some things are simply better rich ;)

Försvinnande god - Lovley Yummy ...eller Kärleksmums ;)

 
Här kommer ett litet recept igen!  En ny variant på Kärleksmums/ Snoddas/ Chokladrutor/ Mockarutor (...eller vad du nu vill kalla dem). Inget socker, mjöl eller mejeriprodukt :)  
Alltså är det helt fritt från raffinerade produkter + är helt lakots- och glutenfritt!
 
Testade att göra dessa häromdagen och hela familjen fick smaka. De tyckte det var supergott, eller "Mamma dän dä kakan... Nam-nam!! Meja meja meja!!" som lilleplutten som var här då sa ^^
Så söt är han! (Sötare än alla kakor tillsammans
Kakan gick otroligt snabbt (och lätt!) att slänga ihop. Tog kanske en 10 min allt som allt..? Det som tog längst tid var nog att plocka fram och ställa undan allt ...och att städa XD
Vissa tyckte den var lite för söt, andra ville ha den sötare, och samma sak var det med kakaon. Därför skrev jag inga exakta mått på de i receptet. Du vet nog bäst själv om du är en sweetnes lover eller om du föredrar den fina mörka chokladen framför Marabous ;)
 
 
 
_KÄRLEKSMUMS 0.2_
 
 
 
Ingredienser:
1/2 - 1 msk kakao
1/2 - 1 msk honung (eller motsvarande mängd annan sötning)
2 msk proteinpulver choklad
ca 2/3 tsk bakpulver
3 msk havregryn (kan bytas mot annat liknande)
1 äggvita
 
Frosting:
Mörk choklad
Starkt kaffe
Kokosflingor
 
Gör såhär:
Häll havregrynen i en bunke och smula sönder med händerna så det blir till ett mjöl. Därefter kan du blanda detta med kakao, proteinpulvret och bakpulvret. Till sist rör du samman allt med äggvitan och honungen. Blanda om riktigt ordentligt så det inte blir klumpar.
Häll över smeten i en fyrkantig bakform och ställ in den i mikron på full effekt i ca 1 min, eller tills den har fått en bra konsistens. Sedan är det bara att låta det svalna och skära ut 4 jämnstora rutor.
För att göra frostingen hackar du mörk choklad av valfri sort (minst 70% kakao) och smälter den långsamt och försiktigt. Blanda ned riktigt starkt kaffe tills det blir en rinnig, lite seg konsistens på chokladen. Låt svalna lite innan du lägger över det på chokladrutorna och sprinkla sedan över kokosen.
ENJOY <3
 
 
 
 
 
 
 P.S: De jag bakade hemma tog slut innan jag ens hann ta bilder på dem, så den där (*pekar uppåt*) är från Google. Tror den var från Coops hemsida (...eller?)

Guess who's back!

Hej! Nu är jag tillbaka här igen :)
Resan med mamma var superhärlig och vi hade det riktigt mysigt tillsammans. Ni som följer mig på instagram har nog redan sett hur bra vi hade det ;)  
Vi åt god mat, hängde på deras SPA, fick massage, relaxade, shoppade, tog sovmorgon, åt frukostbuffé varje dag...Ville nästan inte åka hem igen.. Hahaha!
Fast en sak var skönt att komma hem till iaf: sängen! Deras sängar var verkligen inte sköna. Att mamma snarkar något otroligt mycket med var inte heller så roligt kanske.. Så nätterna var väl lite sådär, men dagarna vägde upp allt det ändå :)
 
 

Dinner Of The Night

 
Har nyss ätit middag med mamma på hotellet. Det är verkligen mysigt här! :)
I morgon ska vi tydligen ha 2(!) SPA-behandlingar som hon redan bokat in. Innan dess ska vi två gymma, och efter behandlingarna väntar yoga <3 
Mamma du skämmer bort mig!  Men jag klagar inte! NejNejNejNejNej!!  I looove this! 
 
 
Rödspättafilé med dillkokt potatis, ångad blomkål, ärtor och färsk citron  
~
mums mums mums 
Varberg vet hur man fixar god mat! <3
 
 

Thank You Mommy!!!

Mamma kom precis hem från en tur på stan, och så hände detta:

Jag: "Hej! Hittade du något fint?"
Mamma: "Hej gumman! Jo, jag hittade ny bikini till Varberg."
Jag: "...Varberg? Vadå? När ska du dit?"
Mamma: "Du menar "när ska vi dit"!"
Jag: "..vi??? Vadååå?? När ska "vi" till Varberg? Och vad skulle "vi" göra där??"
Mamma: Jo jag tänkte vi kunde ta några dagar tillsammans, du och jag, och åka iväg på något kul... Så jag bokade fem dagar på SPA i Varberg till oss två. Vi åker så fort du packat och kommer hem på fredag. Låter det ok?"
Jag: "...ehh...jag..jaag ehh.. Tack så mycket mamma!!"   *och gav henne en stooor låååång kram*
Mamma: "Jag står för allting medan vi är där - behandlingar på SPA:t, boendet, mat, om vi ska någonstans... Det är redan fixat!"
 
 
Så nu sitter vi här i bilen på väg till Varberg tillsammns, min kära ängel och jag.
Min förebild, älskade skyddsängel, klippa och vän - min MAMMA <3
Tack för allt du gör (och allt du gjort!) för mig! Gud vad jag är lycklig som har dig! <3 <3
 
 
 
 
Lite bilder från deras hemsida ^^ <3
 

Vacation On A Hot Location... <3

 

Här kommer lite tips på bra mat från olika länder!  För det är inte svårt att äta bra på semester. Det är en dålig ursäkt som många kör på bara för det är en enkel ursäkt.
Fast det är inte alls svårt!!  Promise!

Skaldjur, solmogna frukter och grönsaker, färsk kokosnöt, oliver, hummus...
Det finns massor av god och nyttig mat utomlands! 
Vad de olika "sakerna" (vitaminerna m.m. som är i kursiv text) i dessa livsmedel är bra för kan ni hitta i andra inlägg! :)  Så slipper det bli så superlånga texter här med ;)
 
 
 
 Destination:    Greece
 Super good food:    Figs, Yogurt & "Greek Salad"
 
Fikon är superbra för kroppen - både torkad och färsk! De torkade har högre energidensistet, men också högre näringsdensitet. Så alla mumsiga nyttigheter som finns däri är mer konsentrerat i torkade än i färska fikon. Även sockret blir mer koncentrerat - liksom kalorierna.
Yoghurt är en riktig superfood! Förutom att det är helt sjukt gott så är innehåller det bl.a. bra med kalcium, nyttiga bakterier, protein och vitaminer (som B12, som kan vara lite svår att få i sig).
Grekisk sallad gör ju många på sitt egna lilla vis idag, men de flesta håller fast vid att den måste innehålla iaf gurka, röda tomater, oliver, lök och äkta fetaost.   Gurka och tomat vet ni nog redan är superbra för er. De återfuktar innifrån med, och tomaternas lykopen skyddar dig från de skadliga strålarna från solen. Lök "renar" dig inifrån, stärker imunförsvaret (vem vill vara sjuk på semestern!?) och höjer ämnesomsättningen lite. Oliver har massor av nyttigt enkelomättat fett. Fetaost är gjord på får-/ getmjölk, med fetthalt på 15 - 60%, och innehåller massvis av protein och kalcium, men väldigt lite kolhydrater. De med mindre fett är de bästa, och sååå mycket godare med! :) 
 
 
 
 Destination:  France
 Super good food:  Garlic, Ratatouille & Chocolate
 
Vitlök höjer ämnesomsättningen, stärker imunförsvaret, har massvis av vitaminer och mineraler, bekämpar fria radikaler (som bl.a. ger dig rynkor) Ja de är helt enkelt superduper-ultra-amazing!! ;)
Ratatouille är en grönskasröra/ hoppkok/ gryta gjord på i stort sett bara grönsaker. Tomater, aubergine, zucchini, paprika, lök, vitlök, basilika och olivolja (+ ev svarta oliver) är de originella ingredienserna. Ratatouille är helt sprängfylld med vitaminer och mineraler!! Enkelomättat nyttigt fett från oliverna med! Et c'est très miam <3
Kakao måste väl vara bland det godaste som finns! Frankrike är känt för sin fina choklad och i Paris finns det jättemånga "chocolateries" (underbara chokladbutiker!) med helt himmelsk, otroligt fin choklad. Mörk choklad är faktiskt väldigt nyttigt, och det är tack vare den höga halten kakao! (Desto ljusare choklad - desto onyttigare. Desto högre kakaohalt - desto nyttigare (och godare! )) Kakao innehåller nyttigheter som endorfiner, koffein och riktigt mycket antioxidanter. Den gör dig glad/ lycklig, pigg, ger fin hy, lugnar musklerna så du känner dig harmonisk, vidgar blodkärlen, gör att du känner dig extra mätt...
Och så gör den psyket gott - för det är ju så himla sjukt gooott! :3 <3
 
 
 Destination:  Italy
 Their Superfood:  Tomatoes, Squids & Extra Virgine Olive Oil (Olives)
 
Tomater är rika på lykopen, som bl.a. skyddar UV-strålning och mot cancer. Sedan har de minst 50 andra bra saker, men ni vet nog redan att tomater är en riktig superfood :)
Bläckfisk innehåller hela 16g protein, men inga kolhydrater och nästan 0g fett!  Den är också väldigt energisnål, och innehåller zink och selen. Fina naglar, sì per favore!
Oliver och kallpressad olivolja innehåller mängder av nyttigt fett (enkelomättat fett) som jag nämnde innan i den "Grekiska salladen".
 
 
 Destination:  Thailand
 Their Superfood:  Sea Food, Ginger & Coconut
 
Skaldjur är så sjukt gott! Räkor, pilgrimsmusslor, blåmusslor, hummer, krabba, ostron... Äter du dessa får du i dig mängder av mineraler (så som zinc, selen och järn), olika vitaminer (A- ovh E-vitamin bl.a), protein och nyttigt omättat fett. De flesta är också energisnåla, men inte alla. Alltså ger de fin hy, naglar och hår, mättar bra, ger bättre syn och hjälper till att bygga muskler. Sedan boostar ostron sexlusten med ;)   ..om man nu lyckas svälja de där kallsups-smakande slemmiga musslorna... 
Ingefära... Åhhh ingefära är så underbart! Gud så gott det är! Speciellt till mötter (morotsjuice, -soppa, -kaka, -muffins...), grönt te och i wok. Ingefära renar dig från gifter och "skräp" på insidan, alltså som "detox". Den höjer ämnesomsättningen, gör dig varm, förbättrar matsmältningen och upptaget av näring i kroppen, skyddar mot sjukdomar och motverkar åksjuka m.m.
Kokosnötsflingorna du köper i butiken är torkade. Färsk kokos är mycket saftigare och smakar mer. Köttet inehåller fett som är bra för kroppen, och både köttet och vattnet innehåller fibrer, vitaminer och mineraler - som du behöver extra av när du svettas!  Fast även om det inte var nyttigt så är det ju himla gott 
 
 
 Destination:  Croatia
 Their Superfood:  White Fish, Honey & Squash Fruit
 
Vit fisk är magrare och mycket mindre energirik än de fetare, och är en superbra källa till protein! Andra bra saker är jod, selen och D-vitamin :)
Honungen i Krotatien smakar inte riktigt som hemma i Sverige. Uppe i bergen säljer folk sin egna honung fårn fria bin, och den honungen är helt underbar. Mycket nyttigare än socker och mindre energirik, ger energi, innehåller massvis av förskönande antioxidanter och flavonoider, renar dig från gifter, svampar, infektioner och dödar virus, lenar halsen, hjälper matsmältningen och skyddar hjärtat. (Ska vara bra vid baksmälla med, men det har jag inte testat... Hehe)
Squash, eller Zucchini, är en av de mest användbara grönsakerna! Rå, kokt, stekt, grillad, wokad... och du kan ha den i eller till i stort sett allt. Den är väldigt kalorisnål, men har mycket fibrer. Den är också återfuktande och innehåller små mängder av många viktiga näringsämnen, så som mangan, magnesium, kalium, koppar, fosfat och fosfor  + att den ger lika mycket C-vitamin som potatis! 
 
 
 Destination:  Turkey
 Their Superfood:  Hummus, Pomegranate, & Sesame Seeds
 
Hummus gör man av kikärtor, sesamolja, färskpressad citron, vitlök och sesampasta ("smör" av sesamfrön). Det blir lika nyttigt som gott - alltså väldigt!
Granatäpple är en av de mest antioxidantsrika saker du kan äta. Den motverkar prostatacancer på hög nivå med, så få i er pappa/ pojkvän/ kompis lite extra av granaten ;)
Sesamfrön är precis som de flesta andra frön superbra och laddat med energi så man orkar allt man vill göra, nyttigt fett, protein, fibrer, mineraler  + lite vitaminer.
 
 
 Destination:  Spain
 Their Superfood:  Frittata/ Omelette (Egg), Gazpacho & Hot Spices
 
Frittata och Omelett är båda baserade på ägg, vilket är ett av de få livsmedel som innehåller i stort sett alla näringsämnen du behöver + mycket protein. Med en god färsk (spansk)sallad till och/ eller grönsaker i blir det perfekt :) Delicioso!
Gazpacho, den där kalla soppan som jag åt varendaste dag första gången vi var i Spanien... SÅ OTROLIGT GOD!! Supergod, superenkel och supernyttig :)  Med mängder av grönsaker får du i dig massor av vitaminer och mineraler för väldigt lite energi (kalorier). Olivoljan ger dig nyttigt omättat fett och ökar upptaget av näring i kroppen. De färska kryddorna ger lite extra näring med såklart :)  
Om det är chili/ tabasco i med så ökar dessa din förbränning också (läs nedan)
Starka kryddor ökar din förbränning. I spanska köket snålar man varken med kryddor eller hettan i maten! Vissa avskyr det, andra älskar det. (Hur är ni? Jag gillar både stark och smakrik mat, och mer "snäll mat") De ingredienserna som gör dig gott och kan öka förbränningen bl.a. kanel, ingefära, vitlök, senapskorn, svartpeppar och alla starka kryddor (chili, jalapeñjo, cayenne (tabasco)...)
 
 
Ha en bra semester! Gör det ni tycker är kul och bara njuut <3 
Kramar ^^

La France, Je T'Adore <3

 
Många är utomlands såhär på sommaren. Kanske mest för att sola och bada, men också för att se och uppleva saker. Turkiet, Frankrike, Spanien, Thailand, New York...   Brukar ni åka utomlands såhär års? 
 
Vi åker utomlands nästan varje år på sommaren. Innan jag föddes (jag är en riktig sladdis..) så åkte min familj nästan aldrig utomlands. (Kanske Danmark liksom?) Mamma och pappa jobbade för mycket, och så var det för dyrt. Det var först när jag kom som de började ha råd till veckolånga semestrar utomlands
Nu går deras jobb riktigt bra och de unnar sig gärna resor idag :)   Flest resor har det blivit till Frankrike nu, ungefär vart och vartannat år brukar det bli en resa dit iaf. Min pappa äger en del av en stor vingård i ett av distrikten som vi brukar åka ned till och hämta vårt vin och champagne ifrån. Då passar vi på att ta några veckor till att sola och bada med såkart ;)  
Nice är en storfavvo hos oss!  Les Issambres har vi ofta varit i med. Sedan Paris (Disneyland då med ofc!!), Nantes, Marseille, Lille, Lyon, Le Havre, Bordeaux, Dijon, Antibes, Grenoble m.fl.  
Åh jag älskar verkligen Frankrike!! <3
 
 
 
I år har vi varit hemma hela sommaren ändå. En massa saker strulade till sig i våra liv så vi beslutade att bara vara hemma istället. Helt OK det med! Speciellt då vädret ändå varit ganska ok iaf (för en gångs skull)
 
 
Kom och tänka på en sak... Många förknippar ju resor utomlands, semestrar osv med må bra, njutning och unna sig.  Samtidigt tycker folk det ofta är svårt att hålla vikten, äta bra och träna såhär under ledigheter eller om man reser bort.  Det är det ju inte alls egentligen! I nästa inlägg tänkte jag skriva lite tips - om ni vill såklart! :)
 
Je vous embrasse,
votre petite Maria <3

strawberrydreams.blogg.se

"Lev livet fullt ut! Lev nu, vänta inte på framtiden och älta inte dåtiden. För nu är det som var din framtid och det är en kommande dåtid. Lev livet som du gör bland dina jordgubbsdrömmar" En blogg av en tjej på snart 17 vintrar med livserfarenhet och "klokhet" som en 45+are. Här får ni läsa om främst recept supergod (nyttig) mat, hälsa, träning och annat kul som händer i mitt liv. Streetdance och skådespeleri är också två stora passioner!

RSS 2.0