Försvinnande god - Lovley Yummy ...eller Kärleksmums ;)

 
Här kommer ett litet recept igen!  En ny variant på Kärleksmums/ Snoddas/ Chokladrutor/ Mockarutor (...eller vad du nu vill kalla dem). Inget socker, mjöl eller mejeriprodukt :)  
Alltså är det helt fritt från raffinerade produkter + är helt lakots- och glutenfritt!
 
Testade att göra dessa häromdagen och hela familjen fick smaka. De tyckte det var supergott, eller "Mamma dän dä kakan... Nam-nam!! Meja meja meja!!" som lilleplutten som var här då sa ^^
Så söt är han! (Sötare än alla kakor tillsammans
Kakan gick otroligt snabbt (och lätt!) att slänga ihop. Tog kanske en 10 min allt som allt..? Det som tog längst tid var nog att plocka fram och ställa undan allt ...och att städa XD
Vissa tyckte den var lite för söt, andra ville ha den sötare, och samma sak var det med kakaon. Därför skrev jag inga exakta mått på de i receptet. Du vet nog bäst själv om du är en sweetnes lover eller om du föredrar den fina mörka chokladen framför Marabous ;)
 
 
 
_KÄRLEKSMUMS 0.2_
 
 
 
Ingredienser:
1/2 - 1 msk kakao
1/2 - 1 msk honung (eller motsvarande mängd annan sötning)
2 msk proteinpulver choklad
ca 2/3 tsk bakpulver
3 msk havregryn (kan bytas mot annat liknande)
1 äggvita
 
Frosting:
Mörk choklad
Starkt kaffe
Kokosflingor
 
Gör såhär:
Häll havregrynen i en bunke och smula sönder med händerna så det blir till ett mjöl. Därefter kan du blanda detta med kakao, proteinpulvret och bakpulvret. Till sist rör du samman allt med äggvitan och honungen. Blanda om riktigt ordentligt så det inte blir klumpar.
Häll över smeten i en fyrkantig bakform och ställ in den i mikron på full effekt i ca 1 min, eller tills den har fått en bra konsistens. Sedan är det bara att låta det svalna och skära ut 4 jämnstora rutor.
För att göra frostingen hackar du mörk choklad av valfri sort (minst 70% kakao) och smälter den långsamt och försiktigt. Blanda ned riktigt starkt kaffe tills det blir en rinnig, lite seg konsistens på chokladen. Låt svalna lite innan du lägger över det på chokladrutorna och sprinkla sedan över kokosen.
ENJOY <3
 
 
 
 
 
 
 P.S: De jag bakade hemma tog slut innan jag ens hann ta bilder på dem, så den där (*pekar uppåt*) är från Google. Tror den var från Coops hemsida (...eller?)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

strawberrydreams.blogg.se

"Lev livet fullt ut! Lev nu, vänta inte på framtiden och älta inte dåtiden. För nu är det som var din framtid och det är en kommande dåtid. Lev livet som du gör bland dina jordgubbsdrömmar" En blogg av en tjej på snart 17 vintrar med livserfarenhet och "klokhet" som en 45+are. Här får ni läsa om främst recept supergod (nyttig) mat, hälsa, träning och annat kul som händer i mitt liv. Streetdance och skådespeleri är också två stora passioner!

RSS 2.0