Latest from Instagram


Fick en kasse med 10 kg äpplen från mina morföräldrar häromdagen. Ekologiska, närodlade sötsyrliga röda äpplen från deras kolonilott. Ren lyx <3 
Kokade ihop ett helt ljuvligt gott äppelmos
Köket har doftat helt ljuvligt flera dagar nu efter :)




Åkte ner till Skåne för att fira några nära släktingars födelsedagar. Bodde hos kusinerna i deras hus precis vid havet. Det blev många promenader vid strandkanten :)
När de andra åt födelsedagstårta så njöt jag mer av 
nybryggd espresso, några av mina egna hemgjorda 
Raw Vegan Chocomonds & halvfryst frukt 
(satsumas & äpple från deras trädgård).




Kvällsmys i soffan framför TVn (som nog ingen tittade på...) med familjen, morföräldrarna & kusinerna med familj. 
Om det blev lite trångt? Nej - det blev väldigt trångt!! 
Men också väldigt mysigt :)
Blev några fler R. V. Chocomonds & Topp Hälsa medan jag lyssnade på diskussioner om allt från tandläkarutbildning till grannens val av nagellack...
Yngste kusinen fyllde 18. Vi har en tradition att när man fyller år får man alltid välja maten till firandet. Kusinen ville ha en rätt jag hittade på för länge sedan -  min första egna rätt! 
Kändes riktigt smickrande <3  Blev jätteglad!
Teriyaki & limemarinerad laxfilé med ångkokt sparris, körsbärstomater & quinoamix (quinoa tri colore, färsk chili, pressad citron & lime, hackade grönsaker m.m).

Vanilla Waffles with Berry Farrago (aka gårdagens "Am-nam-nam"-Våfflor med Bärröra)

 
Tänkte lägga upp receptet på de där våfflorna som vi åt igår :)
De blev väldigt goda, kanske inte riktigt lika frasiga som när man använder vetemjöl och smör kanske... Men goda var de ju iaf! Fick ju t.o.m. högsta betyg av småbarnen!
 
  THAT'S REALLY GOOD  ;)
 
  • Väldigt protein- och fiberrika
  • Innehåller inga mejeriprodukter/ är laktosfria
  • Relativt fett- och kolhydratssnåla 
  • Inget socker
  • Kladdade inte och inget fastnade i våffeljärnet (= mindre disk!)
  • ...och så var de ju goda med såklart!
 
 
 
YUMMY VANILLA WAFFLES
& BERRY FARRAGO

Stevia Strö är inget jag brukar använda egentligen. Mamman i familjen som var här på besök har av personliga själ uteslutit socker ur kosten. Istället använder hon sig utav stevia när hon vill söta. Det var alltså med respekt fört henne som jag använde stevia här. Hon hade med eget Stevia Strö när de kom, för hon ville inte vara till besvär.
Och ja - det är ju helt självklart att vi tar hänsyn till henne! :) <3
Just det! Laktosfritt i och till våfflorna blev det, för minstingen tål inte mejerier.
 
 
 
Ca 2 - 3 port.
(Det blir 6 st. våfflor, så 2 - 3 våfflor per person alltså)
 
Ingredienser: 
1 dl Frebaco Ekologisk Müsli (34g, eller liknande, som fiberhavregryn eller dinkelflingor)
1 dl vaniljvassle  (37g, jag använde Whey-100 Vanilla)
2 msk mandelmjöl  (15g, vi hade Funksjonell Fettreducerat Mandelmjöl)
3 msk stevia strö 
1 krm vaniljpulver (äkta vanilj, alltså inte vaniljsocker)
1 tsk bakpulver
En nypa salt
1 äggula (15g)
5 äggvitor (175g)
0.75 dl mineralvatten
 
Gör såhär:
Mät upp müslin/ grynen och mixa sedan till liknande mjöl.
Häll i alla torra ingredienser samt äggvitorna och knäck i det hela ägget.
Mixa samman allting till en slät massa. Sedan i med vattnet och mixa runt allt några sista varv.
Ställ in smeten i kylskåpet ca 10 - 15 min så det får svälla en aning och gotta till sig.
Använd ett våffeljärn med non-stick yta. Hetta upp det ordentligt och grädda sedan dina våfflor däri.
(Om du inte har non-stick på ditt järn kan du använda en liten mängd kokosolja)
Servera genast! Våfflor är som bäst helt nygräddade och riktigt brännande varma :)
 
 
 
Till våfflorna hade drack vi riktigt iskall Alpro Sojadryck Light (supergod! Rekommenderas!) och så serverade vi en underbar ljumen bärröra - min Berry Farrago :) 
Sylt brukar de flesta ha till, men det har vi inte hemma då vi aldrig brukar äta det.  Helt vanliga, riktiga bär är ju så otroligt mycket godare ändå! <3
 
 Min ljumna Berry Farrago gjorde vi såhär: 
Tina fryst ekologiska hallon och ekologiska jordgubbar i en skål. Häll av om det blir väldigt mycket vätska i botten. Mosa sedan bären grovt - det ska vara bitar kvar! Värm försiktigt tills röran känns lagom varm och servera genast till våfflorna.
 
 
 
Näringsinnehåll för hela satsen (utan bärröran) ca:
420 kcal
61g protein
24g kolhydrater
8g fett
 
 
Näringsinnehåll per våffla (utan bärröran) ca:
70 kcal 
10g protein
4g kolhydrater
1g fett
 
 

Våfflorna som fick HÖGSTA BETYG av både de vuxna och BARNEN!!

Idag var våra grannar över på fika.
(Eftersom jag inte vill skriva deras fulla namn så kan vi kalla dem "familjen J". Mamma A, pappa D och deras två små söner J och O)
J är som en lillebror för mig. Fast vi ser inte alls lika ut direkt... Hihi ^^  Han är adopterad från Afrika, så hans hy är riktigt chokladbrun, ni vet så som chokladen på Sandwich-glassen, fast liiite ljusare. Han har typiskt afrohår, svart och krulligt (men det är så kort så det synns inga lockar). Sedan har han riktigt vackra ögon med. De är stora, blanka och svartbruna med tjocka svarta fransar...
Han är riktigt sockersöt!! (Jag brukar kalla honom "min lilla sockerbit" <3 )
Hans bror O känner jag inte så väl ännu. Han är också adopterad. O är några år yngre och har haft svårt att anpassa sig till allt här, så han har inte fått umgås så mycket med andra ännu. (Han är för övrigt helt otroligt söt han med!)
 
När de kom över idag hade vi tänkt bjuda på våfflor. Fast mamma glömde handla "vanligt" mjöl och fick lite ("lite") smått panik när hon insåg det - för då var grannarna redan här...  Jag erbjöd mig att göra en våffelsmet på andra ingredienser än de där "vanliga"  (alltså typ ha i mandelmjöl, fiberhavregryn m.m.)  men mamma ville inte "skämma ut oss".  Hon tänkte på det där "nyttigt är inte gott" och "nyttigt är tråkigt". Även om mamma vill ha bra mat och äta nyttigt så har hon tyvärr också fått det där tråkiga och helt felaktiga, dumma myterna inpräntade i hjärnan... :( 
 
Tillslut blev det ändå min våffelsmet   ...för hon bad mig säga vad jag tänkte ha i, och hon fick väl kanske inte veta riiiiktigt heeelt vad som var i ...typ..  ^^ <3
Det fick hon veta först efter vi ätit - då alla sagt att de var supergoda!
Ännu en gång får jag visa mamma att min "konstiga mat" INTE är "tråkig" eller "äcklig" bara för att den är hälsosam/ bra/ nyttig!! :D
 
De fick ju liksom till och med HÖGSTA BETYG av barnen.
Yes, J och O tyckte de var alldeles super!  
"Am-nam-nam!! Jätte goda 'nilj våfflor!" sa O väldigt nöjt till oss och han fick i sig mer mat än han brukar annars (han är väldigt kräsen när det kommer till mat)  :D <3
 
Bra betyg, tänker jag -  för barn säger ju faktiskt vad de verkligen tycker! 
 
 
 
Till dessa nygräddade "am-nam-nam"-våfflor serverade vi iskall mjölk (Alpro Soy Light - jättegod! Rekommenderas verkligen :)) och varm bärröra (ekologiska frysta hallon och jordgubbar som vi tinade och sedan värmde lite, lade i en skål och rörde om)

Love Life, it's too short for hatred <3



Om du aldrig var ledsen skulle du aldrig
kunna vara riktigt glad.
Har du aldrig mått dåligt kommer du
aldrig bli helt lycklig.
För att kunna hitta, se och uppskatta ljuset i livet måste man först ha varit i mörkret.
Utan natten skulle dagen inte vara ljus, för du skulle inte veta vad "ljus" var.


Var glad för allt som händer.
De personer som är allra lyckligast, nöjdast, mest positiva och som kan se något bra i allt är oftast de som har upplevt riktigt jobbiga, hemska saker. 
De vet hur hemskt allt kan vara, så de förstår också hur bra allt kan vara.
För dig kanske dagen var "ok", medan de tyckte den var "jättebra" - just för att de kan hitta och se så mycket fint som du inte kan se!


En helt vanlig räksallad är kanske tråkig, ok eller inget speciellt för dig. Du skulle hellre vilja ha en riktigt mör entrecôte eller varmrökt laxfilé.
För mig är den inte det. Jag ser den som vacker, glad (alla färger), värme och frihet. Jag njuter av alla smådetaljer och av helheten!
För dig kanske en sovmorgon är något du tycker om, men tar för givet att man har på lov och helger.
För mig är det en otrolig lyx! Ingenting jag tar för givet alls (hade år då jag aldrig hade en endaste sovmorgon)
Ett "grattis på födelsedagen!" eller "vad fin du är idag!"  kanske du glömmer ganska snabbt.
Jag gör inte det. Jag blir så glad att värmen höjs i kroppen, tårar kanske kommer och jag minns det i veckor, eller kanske t.o.m. i månader.

Mörkret, det där riktigt djupa mörkret, som är så svart att det kväver all syre. När livet är så hemskt att du glömt hur det är att må bra, när du inte längre vet hur man skrattar eller hur det känns i magen då. När du inte längre är rädd för att dö, för att livet känns så mycket mer skrämmande...


 JAG HAR VARIT DÄR 

Jag har varit där i det djupaste mörkret och vet hur det är att verkligen må dåligt på riktigt. 
Mindes inte hur det var att må bra eller hur man gjorde när man skrattade. 
"Hur gör man? Hur mår man bra? Hur känns det i magen att skratta? Jag minns inte hur man ler (alltså utan att fejka det). Kan man verkligen sova en hel natt? Går det verkligen att sova utan mardrömmar? Kan man leva utan att vilja dö..? Kan man verkligen vara glad, sådär på riktigt, alltså inte bara låtsats vara ok?  
 HURDÅÅÅ!?"


Det ovan var mina tankar då. 
Att dö var inget som skrämde mig minsta lilla, för livet var så mycket hemskare än allt döden kunde tänkas vara.
"En lång sömn, Maria, det är vad döden är. Det är som att du sover, fast utan att drömma, känna något eller kunna se. Jaa... Tänk dig att du skulle sova för alltid och alltid utan att du drömde, inte hade känsel, lukt eller syn, och du inte kunde prata. Det är så det är att vara död syster."
Så sa min bror till mig när jag var liten (kanske 5-6 år??) när jag frågade vad döden var och hur det var att vara död (mamma och pappa kunde inte svara, så jag frågade honom - för jag såg honom som vuxen, fastän han egentligen bara var ungefär 10-12 år då...
Under mina mörka år som sjuk tänkte jag ofta på hans ord. De lugnade mig. Döden var inte farlig eller läskig, den skrämde mig inte alls - livet var det hemska! Livet var jag rädd för - inte döden. Den kändes som en vän som var där för mig om jag inte skulle orka mer (typ som "if you fall I'll be there catching"...)

Då var jag mest bara arg och ledsen för hur hemskt och orättvist allting var. Jag bad nästan dagligen folk om ursäkt för att jag var så hemsk, ful, dålig, sämst, jobbig, elak, självisk, tog upp plats, andades onödigt med syre... Bad om ursäkt för allt som var jag och allt jag gjorde
 - jag bad om ursäkt för att jag existerade!





 Detta var min första negerboll (ja det heter
faktiskt så!) på minst 4 år. 
Innan den grava depressionen, självmordstankarna/
 -försöken, anorexin, ortorexin och hetsen så var jag troligtvis världens största negerbolls-älskare!!  En hel sats kunde jag äta helt själv (även om jag mådde S-K-I-T efteråt... It was so worth it!) och när jag fyllde år fick jag flera gånger negerbollar faktiskt... Att ha fått äta en endaste liten mini-negerboll kunde hålla mig glad i en hel vecka framöver. 
Här bakade jag för första gången på flera år en egen stor negerboll och jag åt hela helt själv - ensam hemma!
 Jag var helt euforisk!!!  
Jag tror (VET) att i stort sett alla andra i min ålder aldrig känner sådan lycka över något så litet som att "lyckas äta choklad". Seriöst - hur många 16-åringar hoppar, dansar och skriker av glädje - i veckor! - för att de ätit en negerboll?

  UPPSKATTA ALLT I LIVET! 



Nu däremot är jag glad för de hemska åren. 
"Varför? Hur kan man vara glad för att man mått så pass dåligt att man bara vill dö, men mår så dåligt att man inte ens orkar ta livet av sig - i flera år!!"

 Ja, varför?  Jo...  För att nu kan jag se ljuset när det knappt ens lyser. 

Min pappa lärde mig det. 
Det var han som fick mig att tillslut förstå det (för först lät det bara helt korkat... "VARFÖR I HEL**TE SKA JAG VARA GLAD FÖR ATT MITT LIV ÄR SOM ETT JÄ*LA SVART HÅL?! ÄR HAN HEEELT DUM ELLER?!?!"
Det var när jag bad om ursäkt en gång (ännu en gång... precis som jag alltid gjorde...) som han sa det. Sedan sa han det igen och igen och igen... Tillslut förstod jag. Då insåg jag vad han menade, och nu kan jag även se att
Gud vad han har rätt!
Mörkret jag upplevde och allt det hemska jag upplevt har gjort mig så oerhört mycket starkare. Det krävs otroligt mycket för att få ned mig idag! För pappa och mamma med!
Småsaker som 90% av "alla andra" inte ens kan se kan vi tre nu både se, uppskatta och älska. De där dåliga sakerna som 90% istället ser oerhört lätt och har svårt att inte se, de sakerna ser vi med men vi bryr oss inte för de bra sakerna (även om de är otroligt sjukt himla ytte-pytte-einie-mini-små) blir större för oss - just tack vare allt hemskt dåligt vi varit med om!

"You cant have any light without the dark. Without night there couldn't be a sunrise, sunset or any sunny days. If you wouldn't ever feel down, you wouldn't know when you were high. You must be cold before you know warmness feels. If you never cried you'd never appreciate laughs, or see the beauty in a smile.
While you can only see awful grey clouds covering the sun far away, taking away the heat and making the day grey - I see only sunbeams shining through, the grey I don't see, and in my heart I can feel a heat like a summers day sun."



 Det här är jag och min bror när vi var små. 
När bilden togs var det här vår vardag. Vi såg inget speciellt i detta och bilden togs bara för att kameran råkade ligga framme... Det är först idag, ca 13-14 år senare som vi kan se det helt fantastiska i denna bild.

För kolla bara! Det ÄR ju helt fantastiskt!! 

Solen, värmen, det gröna gräset, den vita sanden i vår sandlåda, känslan man som barn har under ett sommarlov, våra blänkande solblekta hår, allt lugn och ingen oro, de färgglada blommorna i bakgrunden. ett barn så full av tillit att hon blint vågar smaka på något hon inte ens vet vad det är, och såklart kärleken mellan en lillasyster och hennes älskade storebror... 

Words From My Dad - APPRECIATE LIFE




Om du aldrig var ledsen skulle du aldrig kunna vara riktigt glad.
Har du aldrig mått dåligt kommer du aldrig bli helt lycklig.
För att kunna hitta, se och uppskatta ljuset i livet måste man först ha varit i mörkret.
Utan natten skulle dagen inte vara ljus, för du skulle inte veta vad "ljus" var.

Var glad för allt som händer. De personer som är allra lyckligast, nöjdast, positivast och kan se bra i allt är oftast de som upplevt riktigt jobbiga, hemska saker. De vet hur hemskt allt kan vara, så de förstår också hur bra allt kan vara.
För dig kanske dagen var "ok", medan de tyckte den var "jättebra" - för de kan hitta och se så mycket fint som du inte kan se.


En vanlig räksallad är kanske tråkig, ok eller inget speciellt för dig. Du skulle hellre vilja ha en riktigt mör stek eller lax.
För mig är den vacker, glad (färger), värme och frihet. Jag njuter av helheten!
För dig kanske en sovmorgon är något du tycker om, men tar för givet att man har på lov och helger.
För mig är det en otrolig lyx! Ingenting jag tar för givet alls (hade år då jag aldrig hade en endaste sovmorgon)
Ett "grattis på födelsedagen!" eller "vad fin du är idag!" Kanske du glömmer snabbt.
Jag gör inte det. Jag blir så glad att värmen höjs, tårar kommer och jag minns det i veckor eller tom månader.

Mörkret, du vet det där riktigt djupa mörkret, som är så svart att det kväver all syre. När livet är så hemskt att du inte glömt hur det är att må bra, när du inte längre vet hur man skrattar eller hur det känns i magen då. När du inte längre är rädd för att dö, för livet är så mycket mer skrämmande.

 JAG HAR VARIT DÄR 
Jag har varit där i det djupaste mörkret och vet hur det är att verkligen må dåligt på riktigt. 
Mindes inte hur det var att må bra eller hur man skrattade. 
"Hur gör man? Hur känns det i magen att skratta? Kunde man verkligen sova en hel natt? Går det att sova utan mardrömmar? Kan man leva utan att vilja dö..? Kan man verkligen vara glad, sådär på riktigt, alltså inte bara låtsats vara ok?  
 HURDÅÅÅ!?" 


Det ovan var mina tankar då. Att dö var inget som skrämde mig minsta lilla, för livet var så mycket hemskare än allt döden kunde tänkas vara.
"En lång sömn, Maria, det är vad döden är. Det är som att du sover, fast utan att drömma, känna något eller kunna se. Jaa... Tänk dig att du skulle sova för alltid och alltid utan att du drömde, inte hade känsel, lukt eller syn, och du inte kund prata. Det är att vara död syster."
Så sa min bror till mig när jag var liten (kanske 5-6 år??) när jag frågade vad döden var och hur det var att vara död (mamma och pappa kunde inte svara, så jag frågade honom - för jag såg honom som vuxen, fastän han egentligen bara var ungefär 10-12 år...
Under mina mörka år som sjuk tänkte jag ofta på hans ord. De lugnade mig. Döden var inte farlig eller läskig, den skrämde mig inte alls - livet var det hemskaLivet var jag rädd för - inte döden. Den kändes som en vän som var där för mig pm jag inte skulle orka mer (typ som "if you fall I'll be there"...)

Då var jag arg och ledsen för hur hemskt allting var. Jag vad nästan dagligen folk om ursäkt för att jag var så hemsk, ful, dålig, sämst, jobbig, elak, självisk, tog upp plats, andades onödigt med syre... Bad om ursäkt för allt som var jag och allt jag gjorde - bad om ursäkt för att jag fanns!





Detta var min första negerboll (ja det heter faktiskt så!) på minst 4 år. Innan den grava depressionen, självmordstankarna/ -försöken, anorexin, ortorexin och hetsen så var jag troligtvis världens största negerbolls-älskare!!  En hel sats kunde jag lätt äta helt själv (även om jag mådde S-K-I-T efteråt... It was so worth it!) och när jag fyllde år fick jag flera gånger negerbollar faktiskt... Att ha fått ätit en endaste liten mini-boll kunde hålla mig glad i en vecka framöver. 
Här bakade jag för första gången på flera år en egen stor negerboll och jag åt hela helt själv - ensam hemma!
 Jag var helt euforisk!!!  
Jag tror (VET) att i stort sett alla andra i min ålder aldrig känner sådan lycka över något så litet som att "lyckas äta choklad". Hur många 16-åringar hoppar, dansar och skriker av glädje - i veckor! - för att den ätit en negerboll?
 UPPSKATTA ALLT I LIVET! 



Nu däremot är jag glad för de hemska åren. 
"Varför? Hur kan man vara glad för att man mått så dåligt att man bara vill dö, men mår så dåligt att man inte ens orkar ta livet av sig - i flera år!!"

Ja, varför?  Jo...  För att nu kan jag se ljuset när det knappt ens lyser. 

Min pappa lärde mig det. Det var han som fick mig att tillslut förstå det (för först lät det bara helt korkat... "VARFÖR I HEL**TE SKA JAG VARA GLAD FÖR ATT MITT LIV ÄR SOM ETT JÄ*LA SVART HÅL?! ÄR HAN HEEELT DUM ELLER?!?!") 
Det var när jag bad om ursäkt som vanligt ännu en gång... - som han sa det. Sedan sa han det igen och igen. Tillslut förstod jag. Då insåg jag vad han menade, och nu kan jag även se att Gud vad han har rätt!
Mörkret jag upplevde och allt det hemska jag upplevt har gjort mig så oerhört mycket starkare. Det krävs otroligt mycket för att få ned mig idag! Pappa och mamma med. Småsaker som 90% av alla andra inte ens kan se kan vi tre nu både se, uppskatta och älska. De där dåliga sakerna som 90% istället ser oerhört lätt och har svårt att inte se, de sakerna ser vi med men vi bryr oss inte för de bra sakerna (även om de är otroligt sjukt himla ytte-pytte-einie-mini-små) blir större för oss - just tack vare allt vi varit med om!

"You cant have any light without the dark. Without night there couldn't be a sunrise, sunset or any sunny days. If you wouldn't ever feel down, you wouldn't know when you were high. You must be cold before you know warmness feels. If you never cried you'd never appreciate laughs, or see the beauty in a smile.
While you can only see awful grey clouds covering the sun far away, taking away the heat and making the day grey - I see only sunbeams shining through, the grey I don't see, and in my heart I can feel a heat like a summers day sun."





Det här är jag och min bror när vi var små. När bilden togs var det här vår vardag. Vi såg inget speciellt i detta och bilden togs bara för att kameran råkade ligga framme... Det är först idag, ca 13-14 år senare som vi kan se det helt fantastiska i denna bild. För kolla bara! Det är ju helt fantastiskt!! 
Solen, värmen, det gröna gräset, vita sanden, känslan under ett sommarlov, våra blänkande hår, allt lugn och ingen oro, de färgglada blommorna i bakgrunden ett barn så full av tillit att hon blint vågar smaka på något hon inte vet vad det är, och såklart kärleken mellan en lillasyster och hennes storebror...

Stockholm, Stockholm stad i väääärlden!

HALLOJ! :)

Nu är jag i Stockholm stad heeeela helgen! Underbart! <3
Min brorson fyller år (känner mig så gammal... Brorson... Ok, jag är nästan 17 "bara" ..men ändå!) så vi ska fira lillen i morgon. Hans mamma och pappa (aka brodern min) har stått hela dagen och bakat bullar, handlat och förberett allting (aka ca 1 - 2 timmar allt som allt...) säger att de är så väldigt, väldigt trötta nu. (Hahaha! De är laaataa mest ;)  Och ja, de vet det också)


I morse började dagen med att mamma väckte mig vid kvart i nio när hon skulle duscha. Min säng här på hotellrummet är den som är närmast badrummet, så vaknade även när hon inatt var på toa ..några gånger. Tack och lov så snarkade inte pappa inatt iaf! Han som brukar snarka något helt fruktansvärt vanligtvis.

Sedan kom något jag längtat lite efter: HOTELLFRUKOST. Buffé av allt man kan tänka sig (då vi bor på ett riktigt fint hotell :) )   
Blev en skål med gottgott och en till med gottigottgott!   Alltså en stor skål med färsk gurka, tomat, rädisor, spenat, hallon och olika frukter + lite S&P på tomaterna.  Sedan en stor skål med kesoyoghurt (mestadels minikeso, sedan hotellets bäryoghurt som de blandar själva av naturell lättyoghurt och frysta bär, och sist en del naturell lättyoghurt) som jag toppade med mandlar, ekologiska osockrade branflakes och naturella dinkelpuffar. Mums!


Then we hit the town! 
Mamma och pappa köpte Nespresso-kapslar, en present till lillen och lite olika "delikatesser" att ta med hem. Godis med, att ha på resan hem - "bilgodis". Haha! Alltid samma sak... Mamma bara "måste" ha en påse Malaco Gott & Blandat när vi reser, och hon kallar det sitt "bilgodis". 

För mig blev det bl.a. en lyckad tur till Scandinavian Nutrition! Hittade precis vad jag letade efter! :) Yay!! 
En burk till Micro Whey Active Pancake från Self (killen i butiken tyckte jag skulle testa. Han var själv helsåld på dem sa han), en ny sorts Vitamin Well med melonsmak, en low-carb proteinbar från Body Science med högt proteininnehåll (kokos/ choklad ofc!), och sedan mina allra  första Questbars!! 



 TAA-DAAAAA!!! ^^ <3 


Det blev följande Questbars:
- Strawberry Cheesecake
- Choc Chip Cookie Dough
- Banana Nut Muffin
- Apple Pie
- Cinnamon Roll

Ska bli så sjukt kul att få testa dessa! (Aaaand the pancakes as well ofc!) Kan säga att förväntningarna inte är så värst lite höga direkt... Har ju hört att de ska vara "helt gudomliga!" av väldigt, väldigt, väldigt många nu (kolla bara instagram och fitnessbloggarna idag så ser ni precis vad jag menar. Fanny Roethlisberger, Susanna Backman och ca 90% av instagrams alla användare som skriver/ lägger upp bilder på hälsorelaterade saker verkar iaf "lite smått" beroende utav les Quests).




Nu ligger vi i våra sängar på hotellet och ska sova. Är helt sluut!
Imorgon blir det hotellfrukost igen (mums!), sedan ska jag testa deras gym här medan mamma tänkte bada (undrar vad hon säger när hon inser att hon glömde baddräkt..?) Därefter lunch någonstans i city innan vi åker och firar lille sötnosen <3   Älskar honom sååååå!! 

Han är definitivt sin FASTER UPP I DAGEN :)

BEST FLUFF EVER!!!

 
 
Herregud... Jag har gjort det... Äntligen, har jag gjort det... Iiiiiiihhh!!! :D 
 
Söta hallon  mjuk honung  mörk choklad   kaffe   en len & rund "nötighet"   
 
 
 Jag har äntligen knäckt koden till det alldeles perfekta fluffet
 
 
 
 
Har försökt ett antal gånger med att få fram det, men har inte lyckats få det helt riktigt bra. Antingen för lite "fluff", så det blivit lite segt. Eller så har det blivit för luftigt, som skum! Flera gånger har det blivit för mycket rumstempererat eftersom jag vispat så länge - då "dör fluffet" och smaken... Ännu fler gånger för kallt då jag testat att frysa det (alldeles för länge...)  Ännu fler gånger har själva smaken inte blivit riktigt helt så bra som jag önskat...
 
Men nu, nu blev det bra. Nej förlåt - det blev SUPERBRA!!  :D
 
Fick till det helt perfekt! 
Fluffigt som bara den, utan att bli "skummigt" med massa bubblor - som en äkta chokladmousse! - och det var fast i konsistensen, men ändå lent och mjukt. Den blev riktigt kall utan att vara fryst.
Och smaken... It really hit the spot this time!
Smaken blev en riktigt bra kombination av riktigt smakrika hallon, mörk choklad och kaffe (mocha!), liten lagom sötma från honung och en liten nötighet, rund och len smak med svag ton av vanilj från soydryck.
 
 
 
Det blev bara helt perfekt nu! <3
 
Omnomnomnomnom...
Chocolate is a girls best friend ;)

1 kg Weight Gain? How about 27 hamburgers - IN ADDITION!

Många tror att man går upp i vikt sååååå enkelt.
Ungefär som att en godispåse direkt sätter sig på låren och dallrar.
Eller att en pizza lägger sig som en korv över magen och hänger ut över byxorna...
 
 
 Det är långt ifrån så enkelt. 
 
Det är verkligen inte så enkelt att gå upp i vikt!  
Du går varken upp eller ned i vikt av någon enstaka måltid eller fika.  Jag gick ned över 25 kg,
samtidigt som jag byggde muskler (muskler väger mycket mer än fett).
Sedan gick jag upp några kilon (då de sista kg jag tappade var pga sjukdomen) till en bra vikt.
Varken att gå upp eller ned i vikt var lika enkelt som många tror att det är.  
 
 
 
 
 
Tro det eller ej, men det var enklare att gå ned i vikt.
Gå upp i vikt var en riktig utmaning!  

 
 
 
 
 För endast 1 kg i viktökning behöver du utöver det du äter för att stå stilla få i dig ex:
 
  • Aladdin Choklad - 1,3 kg
  • Avokado - 4 kg
  • Banan - 6,5 kg bananer
  • Big Pack, GB - 4 paket  (8 liter glass)
  • Blodpudding - 8,5 paket  (Geas från Lithell, utan fett när du tillagar)
  • Bregott smör - 1 kg
  • Daim Dubbel - 22 st
  • Digestive kex - 98 st  (ca 3,5 paket)
  • Cornflakes - 13,8 liter
  • Frozen yogurt fett- & sockerfri, Yoghurt Shopen -  93 mellanstora  (= ca 9,3 kg glass)
  • Honung - 2 kg
  • Knäckebröd, Husman - 155 st
  • Keso 4% - 77,5 dl  (= 7,75 kg)
  • Köttbullar, färdiga frysta - ca 200 st   (3 kg köttbullar)
  • Långfranska - 7 st hela limpor
  • Lättglass Vanilj, GB - 24 paket  (12 liter glass)
  • McDonalds Hamburgare - 27 st
  • Minimjölk - 20 liter
  • Morötter - 17 kg
  • Magnum Classic - 26 st
  • Ost 17%, Hushållsost - 2,5 kg
  • Piggelin - 127 st
  • Philadelphia light 12% - 21,5 paket à 200g   (= 4,3 kg)
  • Plopp - 120 st
  • Potatis - 8 kg
  • Ris, kokt - 6,5 liter
  • Russin - 82 paket à 25g
  • Sorbet, SIA Hallon ekologisk - 15,25 paket  (= ca 5,4 kg sorbet)
  • Tomater - 27 kg
  • Torsk - 10 kg
  • Vispgrädde - 1,9 liter
  • Yoghurtglass, 7-elevens - 197 st
  • Ägg - 5 kg  (= ca 83 st)
  • Äpplen - 12 kg
 
 
 
 98 st DIGESTIVE  =  3,5 paket 
 
 
 
 
 24 paket GB Lättglass  =  12 liter 
 
 
 
"Låter väl inte så farligt mycket? Enkelt!"  tänker många säkert...
Så ett litet exempel här då! Nedan står vad du äter på en dag och på detta står du stilla i vikt säger vi. Du vill nu då gå upp ca 1 kg i veckan.
(ca 1 kg/ vecka är vad någon som har anorexi väntas gå upp när de är inne på sjukhus):
 
 
 Du äter på en dag detta: 
Frukost - en portion gröt med mjölk och varma bär, ett knäckebröd med kokt ägg och en kopp kaffe.
Mellanmål - 1/2 burk keso och några mandlar.
Lunch - laxfilé med potatis, sås och grönsaker - en "normal" portion för dig.
Mellanmål - dubbelmacka med avokado, keso och tomat.
Middag - Köttfärssås med pasta, morot och kokt broccoli - en "normal" portion för dig.
 
 
 Utöver detta skulle du varje dag denna vecka behöva äta ca 12 ägg varje dag.  
 Eller varför inte köra på 2,2 paket  (7,7 kg)  Hallon Sorbet varje dag  - utöver allt annat!? 
 
 
 
 
 
Så nej..
Den där påsen med Ahlgrens Bilar kommer inte ge dig bilringar (höhöhö).
Du kommer inte bli tjock av att äta blodpudding till middag en kväll.
Unnade du dig två äpplen, istället för bara ett som du hade tänk? Gott!
Vikten ändras inte riktigt så lätt :)
 

What is "NORMAL" really..?

 
Är jag normal?
Ser det här normalt ut?
Ser jag normal ut?
   Är det normalt att känna såhär?
 

Ofta tänker man och undrar vad som är "normalt", för man vill ju egentligen helst vara just det, även om vi ofta vill tro att det inte är så. Speciellt de som har har en sjukdom som gör att de inte är/ ser ut precis som "alla andra" känner ofta att de inte är just "normala" och undrar mycket vad som faktiskt är "normalt".
 
Tänkte den här gången mest prata om de som har/ haft en ätstörning av något slag; anorexi, bulimi, ortorexi, hets, tröstätning, BED, UNS...

Just när det kommer till maten så har de ofta många frågor om vad som är normalt.
("Vad är en normal portion? Hur mycket sås är normalt? Är det normalt att äta det här såhär? Brukar normala människor ta bort det där?")
 
 

En sak som jag ville ta upp speciellt just nu här är PORTIONER och MÄNGDER.
 
Som ni kanske vet så hade jag ätstörningar innan. Tankar kring mat, kropp, utseende, innehåll på mat, näring, kalorier osv. var min vardag och vad som var på min hjärna 24/7.
I början av sjukdomstiden hade jag inget matschema, och då tänkte jag aldrig på portioner och mängder på maten.  
En portion såg jag inte som "100g lax med 3 äggstora potatisar, 1/2 dl sås och grönsaker + 1 dl mjölk".  
En portion såg jag som "så mycket jag ville ha/ orkade/ behövde just då".  Alltså såg jag inte på mat och portioner som mängder i form utav gram, dl och andra måttsätt.
(OBS!! Dessa ovan var bara rena exempel!)

Som om jag skulle beskriva frukosten innan matschemat och nu med matschema, båda gångerna med anorexi:
Utan matschemat: "Jag tar en macka och det pålägg jag vill ha. Sedan häller upp en god yoghurt i skålen, har på några skedar nötter, frön och frysta bär. Därefter pressar jag lite juice av något gott (apelsin, grape, äpple, morot, gurka, rödbeta, bär, ananas...)"
 
Detta var alltså innan jag fick matschema. Tänkte så både som frisk och som sjuk - innan matschemat. När jag väl fick ett matschema av BUP (hatar dem så fruktansvärt mycket för allt de gjort!) så ändrades denna synen totalt...  Plötsligt såg jag portioner och mat i mängder, vikt och mått.  På schemat stod det att en normalportion är/ ska vara si många gram lax, så många gram kyckling, si dl ris, så dl sås, xx dl mjölk, xx g godis, x skivor bröd med x g smör och x skivor ost, osv...
Det satte sig i mig (och måååånga andra också) och jag blev mer och mer fixerad vid det.
 
 
 
Här är ett exempel! Om du frågade mig före matschemats tid och under matschemats tid (båda gångerna med äs) vad jag åt till frukost kunde svaren se ut såhär:
 
Innan matschemat: "Jag tar två skivor gott bröd, rostar och har på en "gegga" utav mosad avokado, keso och färsk citronjuice. Pressar ett glas juice till det, av något jag är sugen på (morot, apelsin, grape, ananas, bär, gurka, äpple...) Tar också en skål med lite yoghurt och/ eller kvarg, kanske 0,5 - 1 dl, och har på några skedar mandlar, cashewnötter, linfrön, pumpafrön, en liiten sked ren müsli och några frysta hallon. Kanske en kopp te/ kaffe om jag så vill"

Med matschemat: "Jag tar en skiva av just det brödet (som jag tittat ut hade minst kcal/ 100g) och har på samma pålägg som alltid, enligt måtten från schemat. Sedan häller mamma upp samma yoghurt som alltid (samma sak som med brödet) så det är ca 1 cm kvar upp (för då vet vi att det är x dl, som schemat säger)  + lite bär och häller på samma müsli som alltid (den med minst kcal ofc). Sedan häller jag upp apelsinjuice precis till strecket på glaset (för då vet jag att det är x dl som, schemat säger)"

Ser ni skillnaden?
Innan schemat så tog jag nästan likadant som med schemat - bröd med pålägg + yoghurt med müsli/ nötter och bär + juice.
Så frukostarna var väldigt lika, MEN på den första så tog jag inte efter mått - jag tänkte inte ens i mått! 
 
DET ÄR DET NORMALA
 
 
 
Tyvärr lever vi i en ätstörd värld där det idag ändå tyvärr är mer eller mindre "normalt" att väga/ måtta maten, men i grunden är det inte normalt eller ens friskt. Det är bara samhället som blivit sjukt. Vi lever i ett ätstört samhälle. (Det går att ändra på - tillsammans!)

Så jag vet att flera av er sitter/ står (/ ligger?) där ibland och tänker på hur mycket ni ska ta för att det ska vara "normalt". Som exempelvis sötnosen min kompis frågade häromdagen: "Hur mycket godis är normalt att äta?" Eller som kommit upp förut hos mig och andra som haft/ har äs: hur många skivor blodpudding/ gram fisk/ pannkakor (..och tillbehör?)/ dl soppa/ gram smör på mackan/ mackor till soppan?/ dl glass/ dl yoghurt osv...

Vet ni svaret på ovan? Det "normala" till allt det ovan? Det gör jag - äntligen.
 
 
 SVAR: DET BEROR PÅ 
 

 Det beror på: 
... hur hungrig du är.
... hur mycket du ätit innan.
... hur mycket du ska äta senare.
... hur mycket du gör/ gjort/ kommer göra av med.
... om du behöver gå upp/ ned i vikt.
... om du är frisk/ sjuk.
... vad du ha till det, eller om det bara är just det.
... och MÅNGA andra faktorer! 
 

Så matscheman av olika slag, för att gå upp/ ned/ stå stilla i vikt visar inte något "normalt" i mängder. För tänk på att nöstan alla matscheman olika också! Så det som mitt matschema sa var en "normal" portion kanske ditt matschema INTE säger är en "normal" portion.
 

Här är exempel från tre RIKTIGA matscheman vid anorexi Som alla tre ges ut för att hjälpa en med anorexi att bli frisk. Som alla tre säger att just DETTA är det "normala":

Matschema nr.1, frukost: 2,5 dl filmjölk 3% med 1 dl cornflakes och 1/2 banan + 1 skiva mjukt bröd med 1 tsk smör och ost 30% + 2 dl proviva.

Matschema nr.2, frukost: ca 2 dl yoghurt med 3 vanliga skedar basmüsli + 1 skiva mjukt bröd med 1-2 tsk smör och 1 liten skiva skinka + ca 1,5 dl juice.

Matschema nr.3, frukost: 2 skivor mjukt bröd med 1 tsk kaviar/ styck + 1 kokt ägg + 1 frukt. 
 

Så vilken av dessa har då rätt..?
 SVAR: ALLA & INGEN 
 
 
För det finns inga mått på en "normal frukost" eller en "normal portion" egentligen.
Därför tycker jag ni borde försöka tänka på detta och komma ihåg det vid gånger ni tvekar. När tanken "hur många kulor glass ska jag ta"  eller  "hur många dl soppa" kommer upp så finns inget svar på vad du ska/ måste ta för att det ska vara "normalt".
 
Det är inget som kommer bara så PangBom, utan något man får träna upp, men försök att alltid utgå ifrån er själva, era förutsättningar och tänk på vad ni vill, behöver eller kanske har blivit ombedda
Om ni har ett matschema så tänk på att även det är ungefärligt - för vi är ALLA OLIKA!! Så om det står 1 dl behöver det inte vara precis exakt 1 dl. Eller om det står 150g behöver det inte vara exakt 150g. 2g mer idag dör du inte av. 0,25 dl mindre i morgon gör inte någon skillnad i sig.
Försök träna upp ögonmåttet så du ser på ett ungefär istället - det är det bästa i det läget! För vad gör det EGENTLIGEN om det blir några gram/ ml mer idag? En annan gång kommer det bli lite mindre, en tredje exakt osv... 
Vi är inga robotar. Våra kroppar måste inta ha exakta, helt precis mängder som är precis likadana varje gång. Du går inte upp i vikt utav lite mer någon gång. Du går inte ned i vikt utav lite mindre någon gång.
 
 

Normalt är inte att ta just 3 äggstora potatisar.
Normalt är inte heller 1 eller 7 potatisar.
Normalt är att ta 3 äggstora potatisar.
Normalt är också 1 och 7 potatisar.
 
Det BEROR PÅ vem JUST DU är JUST NU  
 
 
 
 
Om ni kollar på dessa bilder ser ni precis vad jag menar. Det är bilder på olika människors middagar. De visar alltså vad den personen åt vid en måltid 
= den personens portion mat
= en portion.
 
På bilderna ser ni allt ifrån 70g till 300g lax för en portion!
Allt ifrån lax med 1 skiva bröd, 3 potatisar, stekta frukt och -grönsaker + en frukt...
...till endast lax med kokt broccoli...
...en tog 2,5 filéer lax, stor hög potatissallad och avokadokesoröra...
...en annan tog 1 filé, en kokt potatis och en liten klick sås.
 
Vilken av dessa är då "normal"?
Är alla de andra "onormala" då??
 Fråga några valfria människor detta, vilka som helst, och jag lovar att de inte kommer ha samma svar

 
 
 
 
 

The Best Lasagna So Far!

Här kommer ett recept på vegetarisk lasagne som slår originalet flera tusen gånger om - MINST!!

Ingen har hittills nöjt sig med bara 1 portion när de väl fått smaka denna goding ;)
Måste tillägga att det är för 2 portioner, men blir oftast över när alla lagt upp en lagom portion till sig (...men som sagt så är den så god att folk gärna pressar ned det sista med ändå! ;) Hahaha)

 

Eftersom jag inte gillar ost så brukar jag inte ha ost på, men de flesta (ok... alla..) som jag delat med har gillat ost så jag har lagt på fetaost. Inte så jättemycket kanske (..men jag petar ändå undan det mest på tallriken..), så vill ni ha mer så kan ni ta det såklart.

 

Den är enkel, nyttig, vegetarisk,"clean" - och suuupergod!  
Bästa av allt:  en lasagne som du inte blir tung i magen utav! :D 

 

 

 

 

 ALL TIME FAVOURITE LASAGNA 

 

 
2 stora portioner
 

Ingredienser:
400g körsbärstomater på burk
0,5 dl röda linser
250g Keso mini  
1 morot, ekologisk
0,75 tärning grönsaksbuljong
1 liten gul lök
0,5 - 1 tsk sambal oelek  (går att byta ut mot cayennepeppar)
1 vitlöksklyfta
0,5 st zucchini  (kan bytas ut mot färsk spenat!)
5-7 lasagneplattor, fullkorn
8 körsbärstomater
0,5 tsk oregano
0,5 tsk basilika
50g fetaost 10%
1 msk olivolja, kallpressad
grovmalen svartpeppar
salt

 

Gör såhär:

Börja med att sätta ugnen på 225 grader C.

Skölj linserna i kallvatten. Skala och skär sedan morötterna i lagom stora bitar,
samt grovahacka löken och finhacka vitlöken.
Skiva zucchinin på längden med en osthyvel. Dela dem så att de passar din form.
Lägg sedan på hushållspapper och salta dem lätt.
Hetta upp hälften av oljan i en teflonpanna och fräs samman lök och vitlök.
Stek tills löken blivit blank och aningen mjuk.
Tillsätt burken med tomater, morotsbitarna, buljongtärningen och dina linser. Låt sedan såsen sjuda
tills linserna mjuknat (ca 10 min).
Häll i keson och smaka av med salt, peppar, basilika, oregano och din sambal oelek (0,5 tsk för "normala svenska smaklökar", men för mer hetta 1 tsk. Kan annars ha i cayennepeppar om ni vill).
Smörj en ugnsfastform med resterande olja. Täck botten av formen med lasagneplattor, häll över
sås så det täcker och lägg sedan ett lager utav zucchinin (eller bladspenat om ni hellre vill ha det.
Gott oavsett!) Fortsätt varva tills du tycker det räcker.
Antingen kan du varva pasta-sås-zucchini-sås-pasta-sås-zucchini...osv..
Eller så varvar du pasta-sås-zucchini-pasta-sås-zucchini-pasta...osv..
Kom bara ihåg att avsluta med ett lager utav såsen på toppen!
Halvera dina körsbärstomater och smula sönder fetaosten. Lägg det ovanpå och ställ sedan in formen
i ugnen tills plattorna mjuknat (ca 20 min).  Servera tillsammans med en kall färsk sallad :)

 

 

 

 

 

 

Inga exakta mått på allt här, så kan inte ge er exakta näringen :)  Behövs inte ändå - den är verkligen supernyttig för er som undrar ;)   Lika nyttig som god - alltså väääldigt! <3
Som jag sagt förut: det går inte ens att räkna ut exakta värden på näringen i mat.
Varken på energin (kcal/ kj) eller på makronutrienterna ("macros" = protein, kolhydrater och fett).
Så häng inte upp er på sådant - det kan göra mer skada än nytta!
När vi lagade senast testade vi att kolla hur just den satsen blev och det visade detta:

 

Näringsinnehåll per portion (hela receptet delat på 2 stora portioner):
500 kcal
30% Protein
50% Kolhydrater
20% Fett
(ca 7g fibrer)

Värsta proteinpulvret jag smakat

 
Fick ett prov av ett "nytt" protteinpulver idag - Nutramino's Whey Protein, med smaken Straciatella.  
"Åååh, vad kul! Här ska göras proteinfluff till efter mag-passet idag! Niiiice"  tänkte jag, men var visst lite för naiv där...   ("lite")
 
Smaken var Stracciatella och jag har hört rätt mycket gott om just det pulvret (ok visst var de flesta sponsrade av Nutramino (som är märket för pulvret) men ändå).
Stracciatella är egentligen en glass av vanilj med chokladbitar. Så det pp't som Nutramino har är alltså med vaniljsmak och har små bruna minibitar som ska smaka choklad.
 
 
Krämig vanilj och bitar av choklad + frysta hallon + bästa naturella lättkvargen + lite vatten  
= (...vadå?)
 
Enligt min allt för naiva förväntning:
  = mums! Nytt gott fluff!
 
Verkligheten:
  = fy! Hemsk syntetisk vanilj, smakade inget "choklad", konstig bismakillamående och ånger...
 
 
Det var verkligen inte gott! Det pulvret är top 1 över äckligaste pp'n jag smakat nu!
Rekommenderar det verkligen inte alls :S   Speciellt den där syntetiska smaken av vanilj var värst.
Om ni jämför en äkta italiensk gelato (glass) med typ GB's Big Pack så fattar ni nog vad jag menar...  Pp't var alltså som Big Packen - kan inte ens jämföras med the real deal!
 
P.S: har skålen med en del av fluffet (hatar att slänga mat, men fixade bara inte smaken...)
framför mig och kan tillägga att lukten är allt annat än god med. Faktiskt får den mig att må illa, eller rättare sagt må ännu mer illa... Nej fy, måste verkligen gå och hälla ut det direkt :(
 
 
 
Här är den på bild:
 
 

#FoodpornFriday



Mamma och pappa jobbade till sent igår och kom hem helt slutkörda. Ingen av dem orkade typ något alls... (Pappa somnade i soffan när han skulle läsa tidningen, och mamma satt bara tyst bredvid med sin tidning)

Så jag erbjöd mig att fixa middagen. Det hade de INGET emot, om man säger så ;)

Gjorde en riktig Maria-special av det som fanns hemma. Det blev en ragu på färska ekologiska grönsaker (plommontomater, morötter, zucchini, gullök och lite vitlök), färska kryddor och röda linser (protein!). Till det kokade jag fullkornspasta. 


Skulle haft quinoapasta eller den av bovete vi köpte för att testa, men vi hade bara fullkornspasta hemma. Inte bara det - det var fullkorns SPAGHETTI... Buuäää >.<
Gillar verkligen inte konsistensen på spaghetti längre (känns som maskar i munnen och är så himla svårt att tugga! Minns när jag hade tandställning och försökte äta spaghetti... Slutade äta spaghetti då. Tog 4 år innan jag åt det igen XD Haha!) Innan tandställningstiden var spaghetti (med mammas hemgjorda köttfärssås) min absoluta favvorätt. Kul hur smaker kan förändras så! :)


Här har ni min fina ragu från igår <3
Vegan Vegetarian Paleo Healthy Clean Hearthy Delicious Colorful And so freaking good <3

(P.S: Finns massa bilder av mig på Instagram! Sök på _strawberry_dreams_ så hittar ni mig :) Där finns bl.a. fler bilder än här)

Beetroot Detox Lover - A Heavenly Superfood Juice!

Beetroot - rödbeta, huvudingrediensen i juicen.
Detox - för att juicen är sprängfylld med nyttigheter som stärker & rensar dig inifrån ut!
Lover - för att den smakar som kärlek! Så så så så god!
 
A
Heavenly - himmelskt god, himmelskt nyttig, himmelskt fin, himmelskt rosa...
Superfood - innehåller sjukt mycket bra näring!  Fibrer, A- & C-vitamin, niacin, kalcium, järn, biotin, nitrat, höjer ämnesomsättningen, rensar levern & tarmarna, rik på antioxidanter, alkaniserande...
Juice!
 
Här kommer receptet på den där underbara juicen jag druckit det senaste :)  Den är min nog min nya favoritjuice! Eftersom jag inte mäter eller väger när jag pressar juice utan går helt på känn så har jag tyvärr inga exakta mått till er, men jag skriver lite "sådär som jag brukar" ha i. Smaken är ju ändå olika! Jag älskar ingefära och tycker om stark ingefärssmak, medan andra bara vill ha lite. Testa dig fram! Du vet ju ändå bäst själv vad just DU gillar bäst :)
 
 
 
 
 BEETROOT DETOX LOVER 

OBS!!! Tänk på att alla ingredienser ska vara kalla och råa! Då allting är rått och ev skal är kvar på är det viktigt att du sköljer noga. Helst ska ingredienserna vara ekologiska, så du slipper helt onödiga kemikalier.
 
 
 
Ingredienser:
Rödbetor
Äpple
Morot
Citron, mindre än de tre ovan
Ingefära, en bit
Isbitar
(Råsaftcentrifug & liten mixer behövs)
 
Gör såhär:
Skölj allting i kallvatten och skala ev. rödbetor, morot och ingefära om du vill det.
Citronen skalar du och skär i bitar, så mycket du nu vill ha.
Ta fram din råsaftcentrifug och pressa ned alla ingredienser. Häll sedan över i en mixer och
mixa med isbitarna tills de är "lagom" krossade och juicen kall.
Servera i fina glas, gärna med sugrör och njut med alla dina sinen :) <3

I lost my virginity this week - my RAW BEETROOT VIRGINITY :D

Var har du varit i hela mitt liv? Hur kunde jag missat detta förut?
Oh-My-Freaking-God...
 
Finns bara en sak att säga: I've been seriously missing out - BIG time!!
 
 
 
Häromdagen fick jag för mig att testa en ny juice än de jag brukar göra. Oftast blir det de vanliga på morot, äpple, apelsin, grape, satsumas, ananas osv. Ja ni vet de där allra vanligaste sakerna att pressa juice på. Visst är det kul att blanda nya saker och jag älskar att ha grönsaker och bär i juicen
(helt ren gurkjuice är supergott! Selleri passar utmärkt att pressa ned i gurkjuice med, och ingefära är perfekt till allt med morot eller citron, och tomatjuice är alltid gott såklart!)
 
Fast just rödbetor har jag inte vågat mig på innan... Nu när jag äntligen gjort det undrar jag bara:
 VAD VAR JAG RÄDD FÖR?! 
 
Herremingud vad gott det var!! Ooh Myy Goood såå goott <3 <3
Sedan min första rödbetsjuice i lördags har jag nu druckit sammanlagt 3 liter. Yupp! 3 liter rödbetsjuice på 3 dygn ^^ Muuums! Nyttigt och gott, så why not? ;) <3
 
 
Visst är min rödbetsjuice himla fin med!! Muuums mumms mumsi-mums ^^

Hata pendla

Till skolan med buss: 40 min
Hem från skolan med buss: 40 min
Från busstationen till mitt hus: 20 min om man går i min (snabba!) takt, eller 10 min med bil. Endast uppförsbacke, brant uppförsbacke..

Ännu bättre: jag börjar vid 8 VARJE morgon.
Bussen går då 07.10, så jag måste gå hemifrån vid 06.50 - 07.00. För att hinna allt går jag upp vid 06.00 och stressar mig klar typ.
Skolan slutar olika varje dag, men på torsdagar slutar jag först vid 16.10. Bussen går tjugo över och jag är hemma först vid typ 17.15 - 17.30...

Går hemifrån 06.50 och är hemma igen först 17.30... Den dagen har jag bara 10-min raster med och kort lunch. Gud vad jag älskar torsdagar ...not!! -.-

Off to the Gym! Some fitspo before I leave :)

 
HENNES MAGE <3 <3 <3
 
 
 
HELA HON <3 <3 <3
(och stranden!)
 
 
 
 HENNES BEN, RUMPA, MAGE... HON ÖVHT <3 <3 <3

Coconutty Raspberry Mocha Fluff

Mörk fin choklad, hallon, kaffe och kokos... 

 

Ensam är stark, men tillsammans är vi starkare.
Fyra små ord
Fyra fantastiska smaker
Fyra underbara kärlekar
Fyra superfoods

... men tillsammans blir de EN REN PERFEKTION <3


Har försökt knopa ihop det bästa receptet på mitt proteinfluff nu sedan jag köpte mitt Whey-100 Chocolate (som jag valde främst för den har det absolut finaste näringsvärdet jag kunde hitta)
Frysta bär är ju ett måste. De tillsammans med pulvret och lite vätska är ju hela basen.

Så choklad är smaken på pulvret. Till det passar bäst hallon, tycker jag. Sedan behövdes det vätska, och där skulle det vara kaffe. (ÄLSKAR KAFFE!! Ingenting annat kommer före livets dryck ;) ) Men det blev lite "mesigt" utan någon typ av mjölk/ kvarg eller liknande att "väga upp" pulvret med. Lättkvarg eller kokosmjölk valde jag mellan ...tills jag kom på att jag åt den sista kvargen innan träningen (Älskade kvarg... :'( Måstemåsteköpameridag) Kokosmjölk blev det då! (Man kan ju annars blada både kokos och kvarg, eller om man har sån otrolig röta att man lyckats få tag på lättkvarg med kokossmak är ju det det ultimata!  Finns tyvärr inte i Sverige, men finns i bl.a. USA och Australien)

Här kommer mitt (än så länge) bästa recept på proteinfluff :)  

Så gott att man nästa blir beroende av det.. Hehe.. "nästan"..? ;)


 

 COCONUTTY RASPBERRY MOCHA FLUFF 

 

 
 

Portioner: 1 stor skål fluff som mättar rejält (aka 1 port.)

Ingredienser:
25g Whey-100 Chocolate
100g frysta ekologiska hallon
20g kokosmjölk light 6%
Kallt RIKTIGT STARKT kaffe (jag hade 2-3g Nescafe Intensive kaffepulver till 1 msk vatten)
ev. kallvatten, till att addera som extra (behövs dock nästan alltid)

Gör såhär:
I en liten mixer häller du ned all hallon och mixar tills det blir små smulor. Lägg sedan i all proteinpulver och mixa runt det med hallonen.
Häll över det i en bunke (troligtvis är det nu fortfarande inte blandat med varandra om bären var het frysta, annars har det nu blivit lite som en gegga. Både och är superbra! Du kan ev behöva en slickepott för att få över allt till bunken)
Med en elvisp vispar du sedan hallonmassan samtidigt som du adderar kokosmjölken och kaffet. Eventuellt kan du behöva mer vätska. Jag brukar ha i ca 0,5 - 1 dl vätska sammanlagt (tror jag? Brukar aldrig måtta!). Den extra vätskan är bäst som vanligt kallvatten.
Vispa, vispa, vispa..! Ju mer du vispar desto fluffigare blir det! Ungefär som med grädde (utom det att fluffet inte tappar ut all luft och blir till smör om du vispar för länge... Tur det! (Hatar smör))
Lägg upp i ett stort fint glas och servera med lattesked :) Njuuut!! <3


Näringsvärde för hela satsen, ca:
146 kcal
23g protein
7g kolhydrater
2g fett

strawberrydreams.blogg.se

"Lev livet fullt ut! Lev nu, vänta inte på framtiden och älta inte dåtiden. För nu är det som var din framtid och det är en kommande dåtid. Lev livet som du gör bland dina jordgubbsdrömmar" En blogg av en tjej på snart 17 vintrar med livserfarenhet och "klokhet" som en 45+are. Här får ni läsa om främst recept supergod (nyttig) mat, hälsa, träning och annat kul som händer i mitt liv. Streetdance och skådespeleri är också två stora passioner!

RSS 2.0