The Best Lasagna So Far!

Här kommer ett recept på vegetarisk lasagne som slår originalet flera tusen gånger om - MINST!!

Ingen har hittills nöjt sig med bara 1 portion när de väl fått smaka denna goding ;)
Måste tillägga att det är för 2 portioner, men blir oftast över när alla lagt upp en lagom portion till sig (...men som sagt så är den så god att folk gärna pressar ned det sista med ändå! ;) Hahaha)

 

Eftersom jag inte gillar ost så brukar jag inte ha ost på, men de flesta (ok... alla..) som jag delat med har gillat ost så jag har lagt på fetaost. Inte så jättemycket kanske (..men jag petar ändå undan det mest på tallriken..), så vill ni ha mer så kan ni ta det såklart.

 

Den är enkel, nyttig, vegetarisk,"clean" - och suuupergod!  
Bästa av allt:  en lasagne som du inte blir tung i magen utav! :D 

 

 

 

 

 ALL TIME FAVOURITE LASAGNA 

 

 
2 stora portioner
 

Ingredienser:
400g körsbärstomater på burk
0,5 dl röda linser
250g Keso mini  
1 morot, ekologisk
0,75 tärning grönsaksbuljong
1 liten gul lök
0,5 - 1 tsk sambal oelek  (går att byta ut mot cayennepeppar)
1 vitlöksklyfta
0,5 st zucchini  (kan bytas ut mot färsk spenat!)
5-7 lasagneplattor, fullkorn
8 körsbärstomater
0,5 tsk oregano
0,5 tsk basilika
50g fetaost 10%
1 msk olivolja, kallpressad
grovmalen svartpeppar
salt

 

Gör såhär:

Börja med att sätta ugnen på 225 grader C.

Skölj linserna i kallvatten. Skala och skär sedan morötterna i lagom stora bitar,
samt grovahacka löken och finhacka vitlöken.
Skiva zucchinin på längden med en osthyvel. Dela dem så att de passar din form.
Lägg sedan på hushållspapper och salta dem lätt.
Hetta upp hälften av oljan i en teflonpanna och fräs samman lök och vitlök.
Stek tills löken blivit blank och aningen mjuk.
Tillsätt burken med tomater, morotsbitarna, buljongtärningen och dina linser. Låt sedan såsen sjuda
tills linserna mjuknat (ca 10 min).
Häll i keson och smaka av med salt, peppar, basilika, oregano och din sambal oelek (0,5 tsk för "normala svenska smaklökar", men för mer hetta 1 tsk. Kan annars ha i cayennepeppar om ni vill).
Smörj en ugnsfastform med resterande olja. Täck botten av formen med lasagneplattor, häll över
sås så det täcker och lägg sedan ett lager utav zucchinin (eller bladspenat om ni hellre vill ha det.
Gott oavsett!) Fortsätt varva tills du tycker det räcker.
Antingen kan du varva pasta-sås-zucchini-sås-pasta-sås-zucchini...osv..
Eller så varvar du pasta-sås-zucchini-pasta-sås-zucchini-pasta...osv..
Kom bara ihåg att avsluta med ett lager utav såsen på toppen!
Halvera dina körsbärstomater och smula sönder fetaosten. Lägg det ovanpå och ställ sedan in formen
i ugnen tills plattorna mjuknat (ca 20 min).  Servera tillsammans med en kall färsk sallad :)

 

 

 

 

 

 

Inga exakta mått på allt här, så kan inte ge er exakta näringen :)  Behövs inte ändå - den är verkligen supernyttig för er som undrar ;)   Lika nyttig som god - alltså väääldigt! <3
Som jag sagt förut: det går inte ens att räkna ut exakta värden på näringen i mat.
Varken på energin (kcal/ kj) eller på makronutrienterna ("macros" = protein, kolhydrater och fett).
Så häng inte upp er på sådant - det kan göra mer skada än nytta!
När vi lagade senast testade vi att kolla hur just den satsen blev och det visade detta:

 

Näringsinnehåll per portion (hela receptet delat på 2 stora portioner):
500 kcal
30% Protein
50% Kolhydrater
20% Fett
(ca 7g fibrer)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

strawberrydreams.blogg.se

"Lev livet fullt ut! Lev nu, vänta inte på framtiden och älta inte dåtiden. För nu är det som var din framtid och det är en kommande dåtid. Lev livet som du gör bland dina jordgubbsdrömmar" En blogg av en tjej på snart 17 vintrar med livserfarenhet och "klokhet" som en 45+are. Här får ni läsa om främst recept supergod (nyttig) mat, hälsa, träning och annat kul som händer i mitt liv. Streetdance och skådespeleri är också två stora passioner!

RSS 2.0