Disney's Dole Whip

Har ni varit på Disneyland? (Alltså på den riktiga då, i Los Angeles, inte Paris..)
Smakade ni då på deras Dole Whip? För er som inte gjort det är det som en en ljusgul mjukglass med ananassmak :) Här är en bild på den:
 
 
 
 
Vissa kallar den för "Pineapple Whip" eller "Pineapple Soft (Serve)", men tror det riktiga namnet är Dole Whip. Dole är väl det där företaget som säljer ananasprodukter? Som konserverad ananas, färsk ananas, krossad ananas, ananasi i bitar osv...  Hmm.. Det måste jag kolla bara för det ;)
 
Tillbaka igen! Googlade (hehe) och fick fram att jag hade rätt - men de har inte bara ananas! Annan frukt som bananer och chayote, torkad frukt, kokosnötter, bär, juicer, smoothies, konserver... Ja ni fattar, de har mer än bara ananas.. :P
 
Men jajaja,tillbaka till the Dole Whip igen! Jag har fixat ett recept som liknar Dole Whip i smak och utseende - men som är nyttig och enkel att fixa! 2 ingredienser (..ev 3) är allt. Bra va?! :)
 
 
 
_(PINEAPPLE) DOLE WHIP_
 
 
 
Porioner: ca 4 - 6
 
Ingredienser:
700g kött från en hel färsk ananas
200g osötad mandelmjölk (ca 2 1/2 dl)
Valfritt: 1 msk honung (för mer autentisk sötma, men jag gillade mer utan)

 

Gör såhär:
  1. Börja med ananasen. Skär bort botten, toppen, allt skal och det allra allra hårdaste i mitten också. Av köttet du nu har skär du kuber och lägger i frysen tills de är genomfrysta (mindre bitar = kortare tid i frysen, större bitar = längre tid innan de är helt frysta).
  2. När de är frysta lägger du över dem till en mixer och häller i mandelmjölken samt honungen. Sätt på mixern och låt det köra på tills du får fram en sorbéliknande konsistens.
  3. Nu kommer det roligaste! För att få fram den där riktiga Disney Dole Whip-whippen så måste ju också utseendet stämma :)
    Häll upp den sorbéliknande massan i en spritser med stor öppning och spritsa fint ner det i en genomskinlig, hög plastmugg eller en "ice cream cup" i papp. Sätt dit en fin plastsked.
  4. Servera direkt! 
    Blir det över kan du frysa ned det som iskuber och använda i smoothies. Mums mums :)
 
 
Näringsinnehåll för hela satsen (ca 900g) ca:
440 kcal
4g protein 
93g kolhydrater 
4g fett 
 
Näringsinnehåll per portion (vid 4 port. à ) ca:
110 kcal
1g protein 
23g kolhydrater 
1g fett 
 
Näringsinnehåll per portion (vid 5 port. à ) ca:
88 kcal
1g protein 
19g kolhydrater 
1g fett
 
Näringsinnehåll per portion (vid 6 port. à ) ca:
73 kcal
1g protein 
15g kolhydrater 
1g fett 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

strawberrydreams.blogg.se

"Lev livet fullt ut! Lev nu, vänta inte på framtiden och älta inte dåtiden. För nu är det som var din framtid och det är en kommande dåtid. Lev livet som du gör bland dina jordgubbsdrömmar" En blogg av en tjej på snart 17 vintrar med livserfarenhet och "klokhet" som en 45+are. Här får ni läsa om främst recept supergod (nyttig) mat, hälsa, träning och annat kul som händer i mitt liv. Streetdance och skådespeleri är också två stora passioner!

RSS 2.0