Screw Ramsey! There's a NEW MASTERCHEF in town...

...AND HER NAME IS MARIA :)

 

Oh.My.God. Oh my freaking Goood!!
Smaken var helt himmelsk, färgerna så fina, och konsistensen helt perfekt...
Sötsyrliga mörkt cerise hallon, ekologiska och riktigt smakrika, aningen kalla, och underbart svalkande. Sprängdfylld med nyttigheter, som vitaminer, mineraler och fibrer.
Krämig men ändå rätt fast, proteinriiik froyo, sådär helt perfekt sträv och riktigt mättande, men ändå så len i smaken - och magen blir inte tung!


Beskriven med ett, enda ord: såsjuktunderbartbästjagärettgeni!!
(ehh.. hehe... sitter ihop som ett ord iaf.. ^^ )



Här är vad jag pratar om. En av de bästa recept jag kommit på - och ALLA MINA EGNA recept är då redan super! Men denna, denna underbara skapelse, är det något speciellt med ändå... Ni bara måste smaka!!  
P.S: glöm inte vem som gav er receptet när ni sitter där senare och gråter (..typ) av matlycka! Glöm "OMG", rättare "OMM" - Omnomnom, Mästerliga Maria!" ...eller nå't! :P
P.S.2: avsäger mig all skyldighet om någon skulle bli beroende eller inte kunna sluta tänka på denna underbara skapelse. (Hehehe?)



 FROYO - MARIA STYLE! 

 

 

 

 

Ingredienser:
200g kvarg 0,1%
100g frysta hallon, ekologiska alt. egenplockade

Gör såhär:
Börja med att ta fram hallonen ur frysen. Lägg dem på en tallrik eller lite papper att tina.
Tag sedan fram en flat tallrik, hushållspapper och en sked. Riv av en ganska bra bit papper och vik ihop så du får ett tjockt lager, men som ändå har en relativt stor yta (som ca 1/2 A4-papper i yta).
Lägg ca 2/3 - 3/4 av kvargen därpå och bred ut till ett lager på lite tunnare än 1 cm.

Riv av och vik ihop ännu lite papper och lägg detta ovanpå. Tryck lätt och försiktigt så vätska pressas ut. Låt sedan stå så 5 min.
När kvargen blivit lagom fast i konsistensen drar du försiktigt loss översta lagret papper. Om kvargen nu är lagom fast så kommer pappret släppa väldigt enkelt. "Dra" sedan försiktigt loss kvargen, eller vik pappret så kvargen fastnar i sig själv så du kan lyfta av den, och lägg den i ena hörnet av en fin skål.
Kvargen som du har kvar, den som inte hamnade på pappret innan, lägger du bredvid i skålen.
Ställ in i frysen ca 20 - 35 min (beroende på frys). Tänk på att luta skålen en aning så att inte kvargen åker ner och lägger sig på botten, utan stannar kvar på ena sidan.

När kvargen hunnit stelna lagom mycket (enligt dig) på ytan samtidigt som den fortfarande är krämig och len innanför så är den klar. Ta då fram den och lägg försiktigt dina kalla (inte helt tinade) hallon bredvid.
Servera direkt - och NJUUUUT!! <3


Näringsinnehåll per port. ca:
150 kcal
21g protein - 58% P
13g kolhydrater - 36% K
1g fett - 6% F


TIPS!!
Detta passar perfekt att äta före/ efter träning! Beroende på vad du ska träna kan du lätt öka mängderna om träningen kommer bli hård.
Vissa kan behöva mer kolhydrater eller fett om man tar detta till mellis/ kvällis eller frukost. Det är också lätt fixat!

Kolisar: färsk eller torkad frukt och bär, rena obehandlade gryn, eller ren müsli (Frebaco Ekologisk är bland de bästa i smak, ingredienser och näring!).

Nyttigt fett: hela oskalade och råa mandlar, nötter och frön, nöt-/ frösmör, och färsk eller torkad kokos.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

strawberrydreams.blogg.se

"Lev livet fullt ut! Lev nu, vänta inte på framtiden och älta inte dåtiden. För nu är det som var din framtid och det är en kommande dåtid. Lev livet som du gör bland dina jordgubbsdrömmar" En blogg av en tjej på snart 17 vintrar med livserfarenhet och "klokhet" som en 45+are. Här får ni läsa om främst recept supergod (nyttig) mat, hälsa, träning och annat kul som händer i mitt liv. Streetdance och skådespeleri är också två stora passioner!

RSS 2.0